Gemeente Doetinchem

Afscheid van Stichting DOS

Na drie jaar betrokken te zijn geweest bij het werk van Stichting DOS is nu het moment gekomen om afscheid te nemen. Vanwege de aanvaarding van een functie bij de gemeente Lochem, zal ik niet langer als vertegenwoordiger van de gemeente Doetinchem werkzaam zijn voor de Stichting.

Pas wanneer een afscheid als dit nadert besef je hoe sterk je je bent gaan identificeren met DOS, hoe je betrokken bent geraakt bij het wel en wee in La Libertad en wat een fijne contacten je hebt opgebouwd binnen en buiten de Stichting. Voor zowel de enthousiaste vrijwilligers in Doetinchem, als de mensen die zich inzetten in La Libertad, heb ik veel bewondering gekregen. Want veelal lopen zaken niet als gepland, treedt er vertraging op en zijn er teleurstellingen te verwerken. Maar men houdt de moed erin en samen hebben we al veel kunnen verbeteren in La Libertad en omgeving.

Nicaragua heeft voor mij in de afgelopen jaren een gezicht gekregen en bepaald geen somber gezicht. Natuurlijk kan er nog veel verbeterd worden, maar het land en de mensen die ik er heb ontmoet vond ik bovenal mooi, gastvrij en van een geheel eigen waarde. En vooral dat laatste heeft mij veel vragen doen stellen.

Want hoever ga je met steun aan de "ontwikkeling" ? Waar zet je op in, waar stopt het en hoe kun je hen behoeden voor de zaken waarin wij zelf te ver zijn doorgeschoten, zoals de individualisering, stress, files, bioindustrie, eenzame ouderen, consumptiegedrag etc. Dit vond ik moeilijke afwegingen, maar het vormde tevens het meest interessante aspect van het werk voor DOS. Het feit dat de ondersteuning zich in de laatste jaren steeds meer van aanbod naar vraag gerichte hulp heeft ontwikkeld, is in elk geval een punt dat in dit kader toe te juichen is.

Ik wens de mensen van DOS en de betrokkenen in La Libertad veel wijsheid toe bij het bepalen van hun beleid en prioriteiten. Mocht u als lezer van deze column nog op zoek zijn naar zinvol vrijwilligerswerk dan kan ik u Stichting DOS van harte aanbevelen. U zult er een prettige club mensen aantreffen; een warm nest dat ik zal missen.

Ingrid Oonk

Zoekwoorden:

Deel: ' Ambtenaar Doetinchem neemt afscheid van Stichting DOS '
Lees ook