Gemeente Vlaardingen01-07-2002Ambtenaren fietsen voor geleidehondenfonds
Een groep van 15 Vlaardingse ambtenaren fietst vanaf 27 juni van Perpignan naar Chamonix. De fietstocht begon bij St. Marie-Plage aan de Middellandse zee, nabij Perpignan. De groep heeft voor deze plek gekozen omdat daar de tocht van 2001, van kust naar kust dwars door de Pyreneeën, is geëindigd. Dit jaar eindigt de tocht, na ongeveer 1.000 kilometer, in Bourg Saint Maurice, nabij Chamonix. Het doel is om zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te krijgen voor het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds.

In St. Marie Plage, aan het strand van de Middellandse zee stapten de fietsers op donderdag 27 juni op hun fiets en reden ze naar Saint Chinian. Deze etappe was een opwarmertje van iets meer dan 100 kilometer. In de vier dagen die volgden ging de groep van Saint Chinian naar Millau, via Anduze naar Bédoin. Dag vijf is een bijzondere etappe. Dan komen de fietsers onder meer de bekende Mont Ventoux tegen, een col van meer dan 1800 meter. Op deze col stierf tijdens de Tour de France de Engelse wielrenner Tommy Simpson. Deze col spreekt iedere wielrenner tot de verbeelding. Dag zes staat in het teken van rust. Ook dag acht is een etappe die wielerminnende Nederlanders wel aanspreekt. Aan het eind van deze korte etappe, 61 kilometer, doemt de Alpe dHuez op. Maar voor de fietsers deze beklimmen hebben zij er al 3 cols van boven de 1200 meter in de benen zitten. Na de welverdiende nachtrust boven op LAlpe dHuez moeten de fietser al vroeg op hun stalen ros klimmen om een beetje bijtijds aan te komen in Aussois. De dag zal heel zwaar worden. Onderweg beklimmen zij onder andere de Col du Télégraph 1570 meter en de Col du Calibier maar liefst 2647 meter. De laatse dag zal gaan naar Bourg Saint Maurice, net onder Chamonix. Deze etappe voert naar het dak (voor fietsers en autos) van de Alpen. Col de LIseran is 2770 meter hoog en is het toetje van deze etappe.
Op zondag 7 juli arriveren de fietsers met de TGV weer in Nederland en gaan zij de voorbereiding treffen voor de tocht van volgend jaar. Dan willen zij de trilogie volmaken door te starten in Chamonix en te eindigen in Vlaardingen en ook weer zoveel mogelijk geld bijeen te vergaren voor het KNGF.

Vlaardingse bedrijven en inwoners die interesse hebben om deze fietstocht ten gunste van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds te sponsoren, kunnen contact opnemen met Paul van Meurs, telefoon (010) 248 44 80.
Voor meer informatie over deze toch kunt u terecht op vlaardingen.fietst.nl

Deel: ' Ambtenaren Vlaardingen fietsen voor geleidehondenfonds '
Lees ook