Politiebericht Friesland: Friesland 13-07-2001
Politieberichten van 12/7 (13.00 uur) tot 13/7 (07.00 uur)

Sneek: fiets vernield
Vrijdag 7 juli werd er tussen 11.00 uur en 14.30 uur een fiets vernield die voor de Amicita op de Leeuwenburg stond gestald. Gezien het tijdstip zijn er mogelijk getuigen geweest van deze vernieling en de politie in Sneek zou dan ook graag met hen in contact komen. De fiets, een zwart model damesfiets, was eigendom van een 41-jarige inwoonster van Heeg.

Marssum: snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole donderdag tussen 13.00 en 14.45 op de N383 ter hoogte van Marssum is van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Ter plaatse is 100 km/u toegestaan, de snelste overtreder reed 165 km/u. Tien andere bestuurders kregen alleen een proces-verbaal.

Oosterwolde: vernieling raam
Van een kantoorpand aan de Moskampweg is donderdag omstreeks 12.30 uur een raam vernield. Een 26-jarige medewerkster van het bedrijf hoorde omstreeks genoemd tijdstip een harde knal en constateerde dat een uitzetraam kapot was. Het raam is vermoedelijk met een luchtbukskogeltje vernield.

Leeuwarden: inbraak kantoorpand
In een kantoorpand aan de Willemskade is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Nadat een raam was vernield werd een laptopcomputer weggenomen. Een 32-jarige inwoner van Stiens deed aangifte.

Kornwerderzand: snelheidscontrole
Van twee automobilisten is is donderdag rond 14.00 uur het rijbewijs ingevorderd. Zij werden betrapt bij een snelheidscontrole tussen de sluizen. Zij reden beiden meer dan 50 km/u te hard (121 en 124 km/u).

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 38-jarige inwoner van Heerenveen is donderdag om 17.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Oude Doelensteeg. De man werd betrapt toen hij twee kledingstukken meenam zonder te betalen. Hij vluchtte weg, maar kon korte tijd later in de Arendsstraat worden aangehouden.

Harkema: voetgangster aangereden
Een 74-jarige inwoonster van Harkema is donderdag om 15.00 uur gewond geraakt, toen zij werd aangereden door een auto. De bestuurder van deze auto, een 30-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, reed achteruit een oprit af en zag daarbij de vrouw die op het trottoir liep over het hoofd. De vrouw werd met verwondingen aan haar knie per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Luxwoude: eenzijdig ongeval ambulance
Tijdens een hevige stortbui is donderdag om 20.15 uur op de A7 ter hoogte van Luxwoude een ambulance van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De inzittenden van de ambulance, de chauffeur, een ziekenbroeder en een patiënt, bleven bij de botsing ongedeerd. De ambulance was met de patiënt van Amsterdam onderweg naar Delfzijl.

Lemmer: onder invloed
Een 22-jarige inwoner van Lemmer is donderdag om 23.45 uur op de Tramdijk aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 505 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Drachten: onder invloed
Een 17-jarige inwoner van Boornbergum is vrijdag om 00.45 uur op de Bgm. Wuiteweg aangehouden, omdat hij onder invloed op een brommer reed. Op het bureau blies de bestuurder 590 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Leeuwarden: man met mes gestoken
Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden is donderdag om 23.30 uur op de Groningerstaatweg door een nog onbekende man met een mes gestoken. Het slachtoffer had kort daarvoor op de fiets een aanrijding gehad met een bromfietser, die tegen het verkeer in reed. Na de aanrijding ontstond een woordenwisseling tussen beiden, die ontaarde in een vechtpartij. Daarbij werd het slachtoffer door de bestuurder van de bromfiets drie keer gestoken met een klein formaat mes. De Leeuwarder werd ondermeer in zin schouder gestoken. Toen een voorbijganger te hulp schoot vluchtte de bromfietser weg. Het slachtoffer werd per ambulance naar het MCL overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Van de dader is het volgende signalement bekend: Antiliaans/Surinaamse man, lftd. 18/20 jr., ringbaardje, klein postuur, droeg een hoofddoek met kleuren van de Amerikaanse vlag tinten. Hij was samen met een getinte jongeman. Verder reed hij op een bromscooter, merk Peugeot, type Zenit, donker metallic kleur. Mogelijke getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen.

Leeuwarden: onder invloed
Een 38arige inwoner van Leeuwarden is vrijdag om 01.30 uur op de Hobbemastraat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 860 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 10 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Oldeholtpade: aanrijding met lichtgewonde
Een 42-jarige automobilist uit Noordwolde (Fr.) is donderdag om 06.15 uur lichtgewond geraakt bij een ongeval op de N351 t.h.v. Oldeholtpade. De man verzuimde voorrang te verlenen aan een vrachtauto, bestuurd door een 29-jarige inwoner van De Blesse, waarna een aanrijding volgde. De auto van het slachtoffer raakte daarbij totaal vernield. Hijzelf werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd in verband met verwondingen aan een voet. Na behandeling keerde hij huiswaarts.

Noordwolde: woningbrand
In een woning aan de Paardendreef heeft donderdagavond omstreeks 22.45 uur een klein brandje gewoed. De brand werd ontdekt door een buurvrouw, die de brandweer waarschuwde. Deze had het vuur snel onder controle en geblust, waardoor de schade beperkt bleef. Op de zolder van de woning werd nog een kleine hennepkwekerij ontdekt met 45 planten. Planten en apparatuur werden in beslag genomen. De bewoners van het pand waren tijdens de brand niet thuis en moeten nog door de politie gehoord worden. De brand is vermoedelijk ontstaan door een brandende kaars.

Buitenpost: drie gewonden bij aanrijding
Bij een eenzijdig ongeval op de Oude Dijk zijn vrijdag om 02.30 uur drie personen gewond geraakt. De auto waarin de drie slachtoffers zaten was door nog onbekende oorzaak tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Kootstertille, zat in zijn voertuig bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Behalve deze bestuurder raakten ook twee andere inzittenden, 26 en 27 jaar, beiden uit Koostertille, gewond. Allen werden per ambulance naar het MCL overgebracht. Daar werd van de bestuurder een bloedproef afgenomen.

Sneek: inbraak gokhal
In een gokhal aan het Grootzand werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Door een gat in het dak te maken wist men het pand binnen te komen, waarna verschillende gokautomaten werden opengebroken en een onbekend geldbedrag werd weggenomen.

Broeksterwoude: inbraak tankstation
In het kantoor van een tankstation aan de Hoofdweg is vrijdag omstreeks 02.30 uur ingebroken. De politie heeft de omgeving nog zonder resultaat afgezocht naar twee mannen, die volgens een getuige na de inbraak waren weggerend. Van het kantoor werd een raam vernield, waarna een hoeveelheid rookwaar werd weggenomen. Een 36-jariuge inwoonster van Broeksterwoude deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Ambulance raakt bij Luxwoude van de weg door noodweer '
Lees ook