AMD HEEFT EEN 550MHZ AMD-K6-2-PROCESSOR MET 3DNOW! OP DE MARKT GEBRACHT


-- superieure prestaties voor middenklasse-PC's --

Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten), 22 februari 2000 - AMD heeft een nieuwe AMD-K6-2-processor op de markt gebracht. De processor draait op een kloksnelheid van 550MHz en is uitgerust met de bekende 3DNow!-technologie van AMD. Alle AMD-K6-2-processors zijn volledig compatibel met het onlangs uitgekomen Windows 2000-besturingssysteem, alsook met Windows 98 en andere PC-besturingssystemen.

De AMD-K6-2-processor-reeks biedt een uitermate gunstige prijs/kwaliteitsverhouding en wordt in een breed gebied van middenklasse-PC's, zowel voor thuisgebruik als in kleinzakelijke omgevingen, toegepast. Diverse PC-fabrikanten brengen concurrerend geprijsde systemen op de markt, gebaseerd op de AMD-K6-2. Met de komst van Windows 2000 is het bereik van professionele toepassingen uitgebreid tot kleine en grote ondernemingen. De 550MHz AMD-K6-2 biedt ook hier uitmuntende prestaties.
De AMD-K6-2/550 bevat 9,3 miljoen transistoren en wordt in Austin (Texas) gefabriceerd volgens AMD's 0,25 micron vijflaags metaaltechnologie met interne doorverbindingen en 'shallow trench'-isolatie. De behuizing is Super7-compatible: een grid array van 321-keramische pinnen (CPGA) met C4 flip-clip contact-technologie.

3DNow!-technologie
De 3DNow!-technologie is ontwikkeld door AMD en was de eerste innovatieve bijdrage aan de x86-architectuur. Door deze technologie kon de verwerking van intensieve drijvende-komma-processen, die bij 3D graphics en multimedia-applicaties veel voorkomen, belangrijk versneld worden. De processor gebruikt SIMD (Single Instruction Multiple Data) en andere prestatieverbeteringen, waardoor de applicaties op de computer een ongekend verrijkte visuele en geluidsweergave bieden. Het aantal PC's (desktop- en notebookmodellen) met 3DNow! bedraagt wereldwijd op dit moment al meer dan 20 miljoen in alle prijsklassen. De belangrijkste
applicatie-programmeer-interfaces (API's) ondersteunen momenteel 3DNow!, zoals DirectX 6.x en DirectX 7.x van Microsoft en OpenGL API's van SGI. Een gedetailleerde lijst van hard- en softwareproducten die de 3DNow!-technologie ondersteunen, is te vinden op de AMD-website: www1.amd.com/products/cpg/3dnow/optimized. Een opgave van bekende software-titels die voor 3DNow! geoptimaliseerd zijn, kan online opgevraagd worden in de 3DNow!-technologie-sectie van Chumbo.com.

Prijzen
De AMD-K6-2/550-processor kost $189 per stuk bij afname van minimaal 1000 exemplaren.

AMD
Advanced Micro Devices (AMD) levert in de gehele wereld geintegreerde schakelingen voor PC's, netwerk- en communicatie-apparatuur. AMD vervaardigt processoren, flash-geheugens en andere technisch hoogwaardige halfgeleidercomponenten. AMD-processoren, waaronder de AMD-K6-2 en de AMD Athlon, worden toegepast door negen van de tien belangrijkste computerfabrikanten ter wereld. In meer dan de helft van alle notebook-computers, verkocht door de detailhandel aan consumenten en kleine ondernemingen, zijn AMD mobile processors gebruikt. De onderneming, gesticht in 1969, heeft haar hoofdkantoor in Sunnyvale, Californie (VS). De omzet van AMD bedroeg in 1999 $2,9 miljard.

AMD op Internet
Persberichten en andere informatie over (de producten van) AMD is te vinden op de website: https://www.amd.com/news/news.html

Voor de redactie:
PBA Benelux, Anne Breimer of Jaap de Wit, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: anne@berg-kleijn.nl
Technische ondersteuning kan via e-mail aangevraagd worden op hw.support@amd.com.

Voorbehoud
Dit persbericht bevat toekomstverwachtingen. Hiervoor geldt een normaal voorbehoud van onvoorziene gebeurtenissen of onverwachte ontwikkelingen.

Deel: ' AMD brengt 550Mhz AMD-K6-2-processor met 3DNow! op de markt '
Lees ook