PERSBERICHT

AMD introduceert AMD-K6-III-processor met 3DNow!-technologie

Nieuwe TriLevel Cache biedt Windows 98 en Windows NT superieure performance

SUNNYVALE, Californie - 1 maart 1999 - Met de AMD-K6-III-processor met 3DNow! technologie introduceert AMD haar snelste x86-processor. AMD is inmiddels begonnen met de levering van de 400-Mhz-versie van deze nieuwe processor. Testexemplaren van de 450 MHz-versie zijn ter beschikking gesteld aan PC-producenten. Toonaangevende pc producenten, zoals Compaq Computer, hebben al desktop-systemen op basis van de nieuwe processor aangekondigd. Volgens de Ziff-Davis Winstone 99-benchmark is de AMD-K6-III processor bij gebruik van belangrijke zakelijke en consumentensoftware meer dan een schaalpunt sneller dan Intel's Pentium III.

"De AMD-K6-III-processor met 3DNow!-technologie is de meest geavanceerde pc-processor van de zesde generatie voor veeleisende thuis-PC-gebruikers en zakelijke power users", aldus S. Atiq Raza, co-chief operating officer and chief technical officer van AMD. "Door AMD's innovatieve 3DNow!-instructies te combineren met ons nieuwe TriLevel Cache-ontwerp, biedt de AMD-K6 III-processor de hoogst mogelijke verwerkingssnelheid voor sytemen onder Windows 98 en Windows NT met superieure 3D visuele weergave." AMD's TriLevel Cache, die voor het eerst in de AMD-K6-III-processor wordt toegepast, leidt tot een belangrijke verbetering van de verwerkingskracht van een PC. Het biedt het meest uitgebreide en snelste cache-sytseem voor Windows-PC's.

AMD-K6-III-processor biedt grootste verwerkingskracht Dankzij AMD's TriLevel Cache verwerkt de AMD-K6-III-processor instructies sneller en biedt het bij dezelfde kloksnelheid een grotere verwerkingskracht dan de AMD-K6-2 en de Intel Pentium III. Volgens de Winstone 99-benchmark voor Windows 98 en Windows NT, is een AMD-K6-III/450 processor bij gebruik van de belangrijkste zakelijke software sneller dan een gelijkwaardige PC met een 450-Mhz Pentium III-processor. Testresultaten voor Windows 98 geven aan dat de AMD-K6 III/450 ook sneller is dan systemen met een 500 Mhz Pentium III.

"De AMD-K6-III-processor biedt PC-producenten en resellers de mogelijkheid om zeer krachtige desktop-PC's te leveren op elk gewenst prijsniveau", aldus Raza. "De AMD-K6-III is niet alleen sneller dan een Pentium III met dezelfde kloksnelheid, maar biedt ook een rendabele, snelle 100 Mhz Super7-infrastructuur, die een superieure combinatie van prijs en performance mogelijk maakt."

De TriLevel Cache

AMD's innovatieve TriLevel Cache optimaliseert de totale systeemperformance. Het nieuwe cache systeem bestaat uit een snelle 64 KB Level 1 (L1) cache (een standaard faciliteit van de AMD-K6 familie), een interne full-speed backside Level 2 (L2) cache van 256KB en een 100-Mhz frontside bus naar een optionele externe Level 3 cache op het Super7-moederbord. Met in totaal 320KB aan L1- en L2-cache, biedt de AMD-K6-III meer intern cachegeheugen dan enige andere x86 processor. Bovendien is de AMD-K6-III de enige processor die externe L3-cache op het moederbord ondersteunt.

In vergelijking met een Pentium III-PC met maximaal 544KB cache (32KB interne L1 cache en maximaal 512KB externe L2 cache), biedt een PC met een AMD-K6-III-processor met 64KB L1 cache, 256 L2 cache en 1024KB externe L3 cache, in totaal meer dan tweeenhalf keer meer cachegeheugen. Bovendien opereert het Level 2-cache van de AMD-K6-III-processor, in tegenstelling tot dat van de Pentium III, op volle kloksnelheid. TriLevel Cache biedt ook een intern multiport cache-ontwerp. Dit ontwerp maakt gelijktijdige 64 bit lees- en schrijfopdrachten naar zowel L1 als naar L2 cache mogelijk. Bovendien kan elke cache door de processor afzonderlijk worden benaderd.

De AMD-K6-III-processor

De AMD-K6-III-processor bevat 21,3 miljoen transistoren en wordt geproduceerd volgens AMD's 0,25 micron vijflaagse procestechnologie in

AMD's Fab 25 waferproductiefaciliteit in Austin, Texas. De AMD-K6-III-processor heeft een 321-pins ceramische pin grid array

(CPGA)-behuizing, waarbij gebruik gemaakt is van de C4 flip-chip interconnection-technologie. Deze is compatibel met het 100-Mhz Super7-platform.

De AMD-K6-III/450-processor kost 476 dollar per stuk bij bestelling van minimaal duizend exemplaren. De ADM-K6-III/400-processor kost 284 dollar per stuk bij bestellingen van duizend exemplaren.

Over AMD

AMD (Advanced Micro Devices) is wereldwijd leverancier van geintegreerde elektronische schakelingen voor computers, netwerk- en communicatie-apparatuur. AMD produceert microprocessoren, flash-geheugens, programmeerbare logische schakelingen en producten voor communicatie- en netwerktoepassingen. De onderneming is opgericht in 1969 en gevestigd in Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten). In 1998 behaalde AMD een omzet van meer dan $2,5 miljard.

Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.amd.com. Men kan ook bellen met de technische hotline: 00 44-1276-803299 of een e-mail sturen aan: euro.tech@amd.com.

Voor de redactie:

PBA Benelux, Anne Breimer, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: anne@berg-kleijn.nl

Met vriendelijke groet/best regards,

Meijke Vendel

Jos van den Berg/Arie Kleijn Communicatie C.V.

P.O. Box 82174, 2508 ED Den Haag, The Netherlands

tel: (+31) 70 - 351 24 64

fax: (+31) 70 - 355 00 60

Deel: ' AMD introduceert AMD-K6-III-processor met 3DNow! '
Lees ook