PERSBERICHT - 10 JUNI 1999

'American Magic Top Dog Show' vanaf 3 juli in Zomertheater

Spectaculair programma Duinrell Wassenaar
De artiestren in de nieuwe show op Duinrell

Duinrell brengt tijdens het hoogseizoen van 3 juli tot en met 28 augustus een nieuwe show in het Zomertheater. De American Magic Top Dog Show zal diverse keren per dag worden opgevoerd.

Het Zomertheater van Duinrell heeft met de voorstellingen van magic shows inmiddels een aardige reputatie opgebouwd. Het begon ooit met de zeer succesvolle shows van Hans Klok. Duinrell introduceerde daarmee de wereld van de magie en Hans Klok vestigde voorgoed zijn naam in Nederland.

Daarna volgde de Magic Black Art Show, een geheel andere vorm van magie, ontwikkeld en uitgevoerd door oud-wereldkampioen goochelen Ger Copper. Ger trok met zijn Black & White Company dagelijks volle zaten en de show werd wegens groot succes een jaar verlengd.

Snelle keuze
Het grote succes is een reden te meer om de traditie van bijzondere magic shows voort te zetten. Toen de heer H.R. Graaf van Zuylen van Nijevelt, algemeen directeur van Duinrell, op een van zijn oriëntatiereizen in Amerika met de familie Walker kennis maakte, was de keuze snel gemaakt. Deze illustere familie bestaat uit het echtpaar Angela en Blake Walker, hun elf honden en vijfendertig duiven. Onder de naam 'The American Magic Top Dog Show' brengen zij een unieke show. In de show worden verschijningen, verdwijningen en verwisselingen uitgevoerd door mens, duif en hond, wat een waar spektakel oplevert.

Angela en Blake Walker werken al veertien jaar als illusionistenpaar, de laatste vijf jaar ook met honden. Zij halen grote en kleine honden uit het asiel en trainen ze met heel veel liefde. De dieren beleven net zoveel plezier aan het optreden als de toeschouwers en zij zorgen voor menig vrolijk, maar ook vertederend moment.

Veel prijzen
Met deze show wonnen de Walkers al diverse prijzen waar onder de prestigieuze 'Best Specialty Act of the Year 1997' en de 'Best Stage Magic'-trofee in Texas.

Voor Duinrell stelden zij een show samen waarin duiven in een hond veranderen, een hondje wordt 'gewassen' en 'uitgewrongen', een hond wordt doorgezaagd en zelfs met een kanon wordt afgeschoten. Het blijft echter allemaal illusie...

Deel: ' 'American Magic Top Dog Show' in Zomertheater Duinrell '
Lees ook