Gemeente Apeldoorn

Amerikaans Green Bike-team doet Apeldoorn aan

Een Amerikaans gezelschap bestaande uit vijf personen brengt op dinsdag 18 juni tijdens een Europese rondreis per fiets een bezoek aan Apeldoorn. Het bijzondere aan deze tocht is dat de groep gebruik maakt van fietsen die door zonne-energie worden aangedreven. Onderweg bezoekt het Green Bike- team verschillende Europese steden die projecten hebben op het gebied van duurzame energie. Daarmee wil het team in eigen land aandacht vragen voor de mondiale klimaatproblematiek, zoals het broeikaseffect. Ook de positieve manier waarop Noord-Europa vanuit de hedendaagse energiepolitiek omgaat met duurzame ontwikkeling willen zij onder de aandacht brengen.

De komende vier weken maakt het viertal uit de staat Iowa een fietstocht van Nederland met Amsterdam als beginpunt, via Duitsland naar Denemarken en Zweden. Op de website van het team (www.greenbike.org) is ook aandacht voor de klimaatveranderingen en de bevindingen van hun reis door Noord-Europa.

Wethouder Jan van Beckhoven ontvangt op dinsdag 18 juni het Green Bike-team om 11.45 uur in het Stadhuis. s Middags bezoekt het gezelschap TNO in Apeldoorn en de VAR in Wilp.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1

Deel: ' Amerikaans 'Green Bike'-team doet Apeldoorn aan '
Lees ook