Amerikaanse Consul General opent BeerTemple


AMSTERDAM, 20090910 -- Op `9-9-9' is het eerste Amerikaanse speciaalbiercaf van Europa, de Beer Temple in Amsterdam, geopend. De officile opening is verricht door de Consul General van het Amerikaanse Consulaat in Nederland, mevrouw Julie A. Ruterbories, door de enorme tapinstallatie van het caf te onthullen.

Consul General Julie A. Ruterbories: "I'm delighted to participate in the opening of the American Beer Bar in Amsterdam, which highlights the continuing strong traditions of entrepreneurship and trade between the United States and the Netherlands."

Rijke biercultuur
Eigenaar Peter van der Arend heeft hoge verwachtingen van de Beer Temple, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal in hartje Amsterdam. "Amerika heeft een rijkere biercultuur dan menigeen denkt. Naast de grote bekende brouwers als Budweiser, zijn er met name in de afgelopen jaren veel 'microbrewers' bij gekomen die zeer diverse speciaalbieren brouwen. In de Beer Temple hebben we maar liefst 50 verschillende 'craft beers' op fles en zo'n 15 op tap. Op termijn zullen we dat uitbreiden naar zo'n 30 tapbieren. Daarnaast brouwt De Snaterende Arend in samenwerking met Jopen voor ons een exclusief huisbier, Tempelbier."

Kansen grijpen
Ook commercieel directeur Remco Boerefijn, die het Amerikaans-Belgische Anheuser-Busch InBev, 's werelds grootste brouwerijgroep, in Nederland vertegenwoordigt is enthousiast over de Beer Temple: "Het is fantastisch dat ondernemers kansen in de markt grijpen en geweldig dat Peter de stap heeft genomen om het eerste Amerikaanse biercaf van Europa te openen. Dat draagt bij aan het verrijken van de biercultuur in Nederland en bovendien is ook ons wereldwijde merk Budweiser daarmee prominent vertegenwoordigd in hartje Amsterdam."

Bier is meer dan bubbels
Bier&Co Amsterdam is Europees importeur van vele Amerikaanse ambachtelijke brouwerijen en huisleverancier van wat BeerTemple een uniek speciaalbiercaf maakt - kleinschalig gebrouwen kwaliteitsbieren. Rick Kempen, Brand Manager Amerikaans Speciaalbier van Bier&Co Amsterdam: "De Europese bierliefhebbers mogen de Amerikaanse brouwers dankbaar zijn voor wat zij de laatste decennia gedaan hebben. Niet alleen hebben zij traditionele Europese bierstijlen in leven gehouden, ze zijn ermee gaan experimenteren en hebben eigen bierstijlen toegevoegd. Zonder de kleine Amerikaanse ambachtelijke brouwer zou India Pale Ale nu een uitgestorven biersoort zijn, net zoals waarschijnlijk Porter, Mild en Donker Lager. Daarbij hebben ze de passie teruggebracht in het brouwen, en geven daarmee invulling aan de gedachte dat bier meer is dan bubbels. Het is geweldig dat de Europese consument dat zelf, en in ons eigen Amsterdam, ontdekken en genieten kan !"

Foto: met het onthullen van de reusachtige tapinstallatie Amerikaanse stijl, opent de Amerikaanse Consul General Julie A. Ruterbories (rechts) de Beer Temple, het eerste Amerikaanse speciaalbiercaf van Europa in het centrum van Amsterdam.

BeerTempleNoot voor redacties:

Deel: ' Amerikaanse Consul General opent BeerTemple '
Lees ook