---

Ministerie van Defensie---

foto: Amerikaanse begraafplaats Margraten (ABMC)

Amerikaanse herdenking in Margraten

24-05-2002

Op het Amerikaanse militaire kerkhof in Margraten vindt zondag (26 mei) ter gelegenheid van "Memorial Day" de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats. Op het Limburgse kerkhof zijn de stoffelijke resten begraven van meer dan 8.000 Amerikaanse militairen die in de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen. Ten behoeve van de plechtigheid levert de Koninklijke Militaire School van de landmacht uit Weert een erewacht, terwijl het 322-Squadron van de vliegbasis Leeuwarden met vier F-16's aan de plechtigheid deelneemt.

Bij de plechtigheid in Margraten wordt een groot aantal burger- en militaire autoriteiten verwacht, waaronder de demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Jozias van Aartsen, de Amerikaanse ambassadeur in ons land, Clifford Sobel en de hoogste Amerikaanse militair in Europa, generaal Joseph Ralston. Ook worden kransen gelegd. Namens het ministerie van Defensie legt de Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal Luuk Kroon een krans.

Naast de F-16's van de vliegbasis Leeuwarden, zullen ook vier Amerikaanse F-15 jachtvliegtuigen van het 492-Fighter Squadron van de vliegbasis Leakenheath in Engeland aan de plechtigheid deelnemen. (foto: American Battle Monuments Commission)

Deel: ' Amerikaanse herdenking in Margraten '
Lees ook