Ingezonden persbericht


Persbericht

Amerikaanse luchtvaartinspectie keurt Constellation (pas) op 27 juni.

Overvlucht 'Connie' naar Nederland later!

De vlucht van de Lockheed Constellation over de Atlantische Oceaan naar Nederland is uitgesteld omdat de Amerikaanse luchtvaartinspectie (FAA) pas op 27 juni in staat is om de Connie te keuren. Een aankomst in Nederland op korte termijn is hierdoor niet mogelijk. Na voltooiing van de keuringsprocedures zal de Aviodome een nieuwe aankomstdatum plannen. Meer informatie hierover wordt zo spoedig mogelijk vermeld op www.aviodome.nl.

De Constellation staat momenteel in Arizona in de VS. Het historische vliegtuig is in perfecte staat en is gereed voor vertrek. Alle deelcertificaten voor de keuring heeft de Connie inmiddels binnen. De FAA dient alleen nog de algehele certificatie van het bijzondere viermotorige toestel af te geven.

De Aviodome doet een beroep op iedereen die de Constellation een warm hart toedraagt om de actie 'Connie's Comeback' te steunen. Dat kan door middel van het overmaken van een bijdrage op bankrekening 38.30.03.830 t.n.v. Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, o.v.v. uw naam en adres en de vermelding "Connie's Comeback". Donateurs die 50 of meer overmaken ontvangen niet alleen een bijzonder sponsorpakket met Constellation-souvenirs, maar ook een uitnodiging voor de "Constellation Celebration", die later dit jaar in Nederland zal plaatsvinden. Tijdens dit feest zal de Connie worden gedoopt, en zal het vliegtuig waarschijnlijk in zijn 'nieuwe' historische kleuren aan genodigden worden gepresenteerd.

In het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is momenteel een expositie te zien over de geschiedenis van de Constellation. De expositie laat zien welke rol het historische passagiersvliegtuig heeft gespeeld in de Nederlandse en internationale luchtvaarthistorie. Het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol

Deel: ' Amerikaanse luchtvaartinspectie keurt Constellation uitgesteld '
Lees ook