Ingezonden persbericht


Amerikaanse rechtbank geeft groen licht voor verkoop PSINet Europe

Hoofddorp, 7 mei 2002
? PSINet Europe heeft bevestigd dat de voorgenomen verkoop van het bedrijf een stap dichterbij is gekomen door de goedkeuring, afgelopen vrijdag, van het Amerikaanse gerechtshof voor faillissementszaken. Het overnameakkoord tussen moederbedrijf PSINet Incorporated en een joint venture van ClearBlue Technologies en Israel Corporation behoeft wellicht ook nog toestemming van de Europese Unie, maar er wordt vanuit gegaan dat de verkoop vóór 28 juni 2002 zal zijn afgerond.

'Ons doel is om de meest vooraanstaande partner te worden op het gebied van webservices, hosting en professionele diensten in de markt voor ICT-outsourcing', zegt Andy Ruhan, Chairman van ClearBlue Technologies. 'Wij proberen door strategische overnames en partnerships een compleet dienstenaanbod te leveren voor technologisch innovatieve bedrijfstakken. Wij richten ons op zowel bedrijven uit het MKB als multinationals. PSINet wordt onze tweede Europese overname binnen een maand. Het biedt ons een krachtig Europees netwerk, vijf geavanceerde datacenters en doordat PSINet een breed scala aan diensten levert, betekent dit een aanzienlijke uitbreiding van onze eigen dienstenportefeuille.

Gilad Shavit, CEO van de telecomtak van Israel Corporation voegt hieraan toe: 'De doelstelling van onze groep is om een wereldwijde portefeuille van geavanceerde telecomproviders op te bouwen. Deze overname is onze tweede in Europa. De acquisitie van RSLCOM, een van de grootste internationale carriers in Finland, is vorig jaar afgerond. PSINet past uitstekend in onze portefeuille en wij verwachten PSINet samen met ClearBlue te laten doorgroeien tot marktleider voor eersteklas beheerde IP-oplossingen.'

PSINet Europe is een van de grootste en meest ervaren aanbieders van beheerde IP-services in Europa, met een geschatte omzet van 180 miljoen euro in 2001. PSINet is actief in 12 landen en heeft meer dan 600 medewerkers.

'We zijn opgetogen over de samenwerking met partners van dit kaliber', zegt R. Scott Arnell, President en CEO van PSINet Europe. 'Ons professionele netwerk en onze infrastructuur voor hosting bieden ons, in combinatie met de expertise en de investeringen van onze nieuwe partners, mogelijkheden om de kansen op de Europese markt voor IP-services volledig te benutten. Wij zien uit naar de afronding van deze overeenkomst, die voor PSINet een nieuw tijdperk inluidt. Dat zal onze klanten meer oplossingen en services met extra toegevoegde waarde opleveren.'


-EINDE-

PSINet Europe
PSINet Europe is opgericht in 1997. De hoofdvestiging van het bedrijf staat in Genève. PSINet Europe is een belangrijke aanbieder van oplossingen voor internet en ICT, met name hostingsolutions, wereldwijde infrastructuur voor eCommerce, volledige ICT-oplossingen en een uitgebreid pakket internetservices voor groothandel en eindverkoop. Al deze diensten worden geleverd met behulp van eigen bekabeling en faciliteiten voor webhosting en switching in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Spanje, Zwitserland, Groot-Brittannië en Nederland.

ClearBlue Technologies
ClearBlue Technologies is een particuliere firma uit San Francisco, Californië. ClearBlue beheert ongeveer 45.000 m2 ruimte voor co-locatie in 21 carrier-onafhankelijke datacenters in de Verenigde Staten. ClearBlue heeft ook een operationele vestiging in Londen.

Deel: ' Amerikaanse rechtbank geeft groen licht voor verkoop PSINet Europe '
Lees ook