Ingezonden persbericht

bij Speakers Academy

Amerikadeskundigen, Midden-Oostenspecialisten en Irakdeskundigen

De situatie in het Midden-Oosten wordt steeds onveiliger. Irak trekt zich niets aan van de rest van de wereld. De Amerikanen achten Saddam Hoessein in staat om massavernietigingswapens te produceren, te gebruiken en te verkopen aan terreurorganisaties. De Verenigde Staten zijn klaar voor een aanval op Irak, aldus minister Rumsfeld van Defensie. Het probleem houdt het hele Midden-Oosten en zelfs de hele wereldpolitiek al jaren in zijn greep.

Is een aanval op Irak onontkoombaar of is er een oplossing voor de instabiliteit en oorlogsdreiging in het Midden-Oosten?

Prof. Dr. Maarten van Rossem Politiek en cultureel expert
Maarten van Rossem geeft regelmatig commentaar op politieke en culturele kwesties voor radio en tv. Hij spreekt o.a. over de volgende onderwerpen;

- De naoorlogse geschiedenis van de USA

- Waarom cultuurpessimisme onzin is

- Wat is de positie van de USA in de internationale politiek. Zal die positie voorlopig dezelfde blijven?
- Is er sprake van "Amerikanisering" in onze cultuur?
Drs. Willem Post Een van de meest gevraagde Amerikadeskundigen van Nederland. Willem Post (45) is de vaste Amerika-commentator van het televisie-actualiteitenprogramma Netwerk (AVRO, KRO en NCRV). Daarnaast is hij werkzaam voor een groot aantal andere media-organisaties waaronder KRO's Ontbijttelevisie, de TROS Nieuwsshow, de Wereldomroep, Radio West, Het Parool, het Algemeen Dagblad en Hervormd Nederland Magazine.

thumb_RobdeWijk.jpg

Rob de Wijk Heldere analyses en meningen over internationale vraagstukken Rob de Wijk is één van de meest gevraagde commentatoren op het gebied van internationale vraagstukken. Er kan geen crisis of oorlog uitbreken of hij wordt als 'Clingendael deskundige' om toelichting gevraagd. Datzelfde geldt voor institutionele ontwikkelingen rond NAVO en de Europese Unie.

Willem Oltmans Voorbeeld van doorzettingsvermogen
In 1956 reisde Willem Oltmans mede voor de NRC naar Jakarta waar hij Sukarno leerde kennen en ontdekte dat minister Joseph Luns, in de kwestie Nieuw-Guinea kabinet en parlement leugens voorschotelde om zijn mislukte dekolonisatie beleid voor het publiek verborgen te houden, waarbij Sukarno werd afgeschilderd als de grote boosdoener. Oltmans begon in het derde jaar, dat hij journalist was een gevecht tegen Buitenlandse Zaken en de inlichtingendiensten, dat 44 jaar zou duren en pas in 2000 via een arbitrage regeling werd afgesloten met een schadevergoeding van de Nederlandse staat van 15 miljoen gulden. In 1958 emigreerde Oltmans naar de V.S. om de heksenjacht op hem vanuit Den Haag te ontlopen.

Arend Jan Boekestijn Binnen- en buitenlandse politiek
Arend Jan Boekestijn publiceert regelmatig over binnenlandse en buitenlandse politiek en niet alleen in wetenschappelijke tijdschriften. Zo is hij vaste medewerker van het NRC Handelsblad. Zijn provocerende artikelen leiden frequent tot radio en tv optredens.

Hans Knoop Televisieproducent, presentator en verteller
In 1967 versloeg Knoop de Zesdaagse Oorlog in Israël voor zijn krant en de Nederlandse en Belgische radio.Daarna zouden de oorlogen in Biafra, Angola en in 1973 wederom de Jom Kippoeroorlog in het Midden-Oosten volgen. Na korte tijd correspondent voor De Telegraaf en de AVRO radio en t.v. in Brussel te zijn geweest werd Knoop in 1974 benoemd tot hoofdredacteur van het nieuwsweekblad "Accent" dat eveneens deel van het Telegraaf-concern uitmaakte.

Dr. Ruth Oldenziel Amerika deskundige
Ruth Oldenziel is bekend door heldere commentaren op televisie, onder andere bij NOVA, als Amerika opvallend in het nieuws is. Haar lezingen over Amerikaanse cultuur, politiek en techniek kenmerken zich door een open stijl en wisselwerking met de zaal.

Cyril Widdershoven Midden Oosten specialist, militair-strategisch consultant Cyril Widdershoven is een Midden Oosten deskundige in hart en nieren. Zijn spreekbeurten en presentaties op het gebied van investeringen in deze regio's, ontwikkelingen op het gebied van energie, politiek, terrorisme, fundamentalisme en 'political risk analysis' zijn internationaal bekend. Investeerders hebben al veelvuldig gebruik gemaakt van en kennis gemaakt met zijn inzicht en mogelijkheden via congressen in Frankrijk, London, Tunesië, Washington en andere plaatsen.

Speakers Academy®

Het account team van de Speakers Academy® is het meest ervaren en professionele team in de Nederlandse sprekers-industrie. Wanneer u contact opneemt met de Speakers Academy® om een spreker te engageren, dan spreekt u met mensen die gemiddeld 8 jaar ervaring hebben. Deze toegewijde groep staat borg voor een vlekkeloze boeking en een uiterst precieze planning.

Speakers Academy®
Postbus 22307
3003 DH Rotterdam
010-4333322
info@speakersacademy.nl

Deel: ' Amerikadeskundigen, Midden-Oostenspecialisten en Irakdeskundigen Spe.. '
Lees ook