Gemeente Amersfoort


18 november 1998

Amersfoort opent loketten en Informatiewinkel op zaterdag

Goed nieuws voor alle Amersfoorters: een paspoort of rijbewijs aanschaffen kan vanaf 1 januari 1999 ook op zaterdag. Bij wijze van proef is de publiekshal van het stadhuis een jaar lang elke zaterdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Amersfoort is hiermee de eerste grote gemeente in Nederland waarbij dit mogelijk is.

Niet meer haast-je-rep-je in je middagpauze naar het stadhuis fietsen om je paspoort aan te vragen omdat je dat nou eenmaal persoonlijk moet doen. Na de uitbreiding van de openingstijden op donderdagavond wordt het nu ook mogelijk om op zaterdag een rijbewijs of reisdocument te regelen. Uit de jaarlijkse stadspeiling bleek dat de zaterdagopenstelling voor veel Amersfoorters een lang gekoesterde wens is. Met deze proef wil de gemeente haar klantgerichte beleid in daden omzetten.

Alleen Amersfoortse zaken
Tijdens de proefperiode kunnen op zaterdag alleen zaken geregeld worden waarvoor geen andere gemeenten hoeven te worden geraadpleegd. Omdat Amersfoort als enige grote gemeente op zaterdag open gaat, kunnen de medewerkers geen informatie opvragen bij andere gemeenten.

Waarvoor kunt u terecht?
Op zaterdag kunt u dus vanaf 1 januari wel terecht voor paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen, afschriften uit het bevolkingsregister, verschillende verklaringen (zoals die voor goed gedrag) en aangiften van verhuizing. Aangifte van overlijden en geboorten moeten wachten tot maandag of een andere werkdag. Evenals melding van vestiging vanuit het buitenland. Huwelijken kunnen zoals altijd geregeld worden op afspraak.

Marktplaats en REMU
Wie dus vanaf 1 januari een plaats wil kopen voor de maandelijkse snuffelmarkt of zijn betaling voor de REMU wil voldoen, kan daarvoor ook op zaterdag terecht.

Informatiewinkel
Met de loketten in de hal opent ook de grote vraagbaak van de gemeente, de Informatiewinkel, haar deur op zaterdag. Van 10.00 tot 13.00 uur kunt u daar terecht om bijvoorbeeld stukken in te zien. Nieuwe inwoners zijn van harte welkom om op hun vrije zaterdag hun informatiepakket af te halen en vervolgens kennis te maken met de bruisende binnenstad.

Deel: ' Amersfoort opent loketten en Informatiewinkel op zaterdag '
Lees ook