Gemeente Amersfoort


Items 6 januari 1999

Gemeente verwijdert onveilige speeltoestellen

De speeltoestellen op het Operaplein worden binnenkort verwijderd. Het hobbelpaard en het klim/glijtoestel moeten verdwijnen omdat ze niet aan de wettelijke veiligheidseisen voldoen.

Wie precies de eigenaar is van de speeltoestellen, is onduidelijk. Ooit werd de speelplek aangelegd door de voormalige eigenaar van de gebouwen op het Operaplein. De toestellen zijn geen eigendom van de gemeente en zij beheert ze ook niet. Omdat ze in openbaar gebied staan, is de gemeente echter wel aansprakelijk in geval van ongelukken. Daarom wil zij dat alle speelplekken voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen.

Het klim/glijtoestel verdwijnt omdat het te groot is voor de situatie en een zachte ondergrond ontbreekt. Dankzij een bijdrage van woningcorporatie Woonvast is het wel mogelijk om de locomotief te herstellen of een nieuw hobbelelement te plaatsen. Verder streeft de gemeente ernaar om het klim/glijtoestel te herplaatsen op een geschiktere, ruimere plek.

Wie meer wil weten over de speelplek, kan bellen met de beheerder openbare speelvoorzieningen van de gemeente, mevrouw E. Kaspers, telefoon 469 4729.

Zoekwoorden:

Deel: ' Amersfoort verwijdert onveilige speeltoestellen '
Lees ook