AutoRai

10-8-2001

AMG neemt nieuwe Mercedes SL onderhanden

Mercedes-Benz breidt het modellenprogramma van de nieuwe SL-Klasse uit met een rasechte sportwagen van Mercedes-AMG. De high-performance roadster SL 55 AMG debuteert op de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt.

De nieuwe SL-Klasse onderscheidt zich niet alleen door modernste technologie, optimale veiligheid en exclusiviteit op topniveau, maar ook door zijn uitstekende value for money. De prijs-waardeverhouding is ruim zeven procent verbeterd ten opzichte van de voorganger, dankzij de aanzienlijk rijkere standaarduitrusting.

De SL 500, vanaf medio oktober leverbaar op de Europese markt, kost in Nederland 140.000. De prijs voor de high-performance roadster SL 55 AMG, die in het voorjaar van 2002 leverbaar wordt, bedraagt in Nederland 182.000.

In 4,7 seconden van 0 tot 100 km/h

De SL 55 AMG is met zijn nieuw ontwikkelde V8-compressormotor momenteel de krachtigste personenauto van Mercedes-Benz. Uit 5,5 liter cilinderinhoud haalt de krachtbron een indrukwekkende 350 kW/476 pk. Al bij 2650 t/min is het maximale koppel van 700 Nm beschikbaar; de koppelkromme blijft tot 4500 t/min op dit hoge niveau. Deze motor kenmerkt zich dan ook door een ongekende respons vanuit lage toerentallen en een perfecte elasticiteit bij het accelereren in iedere versnelling. Voor de sprint vanuit stilstand tot 100 km/h heeft de SL 55 AMG slechts luttele 4,7 seconden nodig; de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Qua prestatieniveau staat de nieuwe SL 55 AMG met zijn imposante vermogen en koppel onbetwist aan de top van het achtcilinder roadster-segment.

Dynamische styling en exclusief interieur

Uiterlijk onderscheidt de AMG-roadster zich van de SL 500 door onder meer de styling van de bumpers en de aërodynamisch gevormde dorpels, de donker getinte achterlichten, de sportieve 18-inch multispaakwielen en de vier verchroomde uitlaatpijpen. Het interieur lost de belofte van het krachtige carrosserie-ontwerp in met een passende ambiance: sportieve integraalstoelen in speciaal geperforeerd leder, decoratief gekleurd lederstiksel, sierlijsten in hoogwaardig aluminium en een dashboard met zilverkleurig omringde, lichte wijzerplaten met rode wijzers. Het sportieve karakter van deze roadster wordt nog geaccentueerd door de vijftraps automaat met in de autosport ontwikkelde schakeltoetsen op het stuur.

Remsysteem SBC en actieve onderstelregeling standaard

In vergelijking met de voorganger bieden de nieuwe SL 500 en SL 55 AMG een uitgesproken hightech standaarduitrusting. Deze omvat onder meer geavanceerde elektronische systemen zoals de Sensotronic Brake Control (SBC) en de actieve onderstelregeling Active Body Control (ABC). Standaard zijn ook het innovatieve Variodak, het bedienings- en weergavesysteem COMAND, nieuwe hoofd-borstkas-zijairbags en xenon-koplampen. Optimaal comfort wordt gewaarborgd door bijvoorbeeld de automatische klimaatbeheersing met zonnestralings- en luchtvervuilingssensor, de geheugenfunctie voor de elektrische verstelling van stoelen, stuur en buitenspiegels, en de automatische verlichtingsschakeling. Tot de vele bijzondere uitrustingsdetails van de nieuwe Mercedes-roadster behoren bovendien het alarmsysteem, het adaptieve gaspedaal en de infrarood-afstandsbediening van het Variodak.

Deel: ' AMG neemt nieuwe Mercedes SL onderhanden '
Lees ook