AMN zet nieuwe eindtoets in de markt met hulp van Nasano Management


APELDOORN, 20161129 -- De eindtoets van AMN is een nieuwe toets voor basisscholen, zonder franje mét oog voor de kwaliteiten van een kind. Staatsecretaris Sander Dekker is overtuigd en keurde de toets vier weken geleden officieel goed. Nu is het aan Nasano Management de taak om de basisscholen te overtuigen.

In het reguliere basisonderwijs zijn scholen verplicht een eindtoets af te nemen. De basisscholen zijn wel vrij in het kiezen van een aanbieder. De eindtoets van AMN is de vijfde alternatieve toets die naast de CITO-toets in het basisonderwijs wordt aangeboden. De toets moet dus opvallen en daar is goed over na gedacht. ‘De ouderwetse CITO-toets heeft een nare smaak: het draait puur om de cognitieve vaardigheden van een kind. De uitkomst van de CITO-toets is een soort brandmerk op het voorhoofd van een kind. Ze komen nooit meer van dat CITO-getalletje af. Dat moest volgens ons anders,’ vertelt John Mulder, algemeen directeur van AMN.

Twee voor de prijs van één
AMN ontwikkelde naast een eindtoets die meet wat hij moet weten: taal en rekenen, ook een product dat verder kijkt dan een getal. Het product Aansluiting geeft een eindadvies op basis van een compleet beeld van de leerling. ‘Met dit product kijken we naar de kracht van een kind. Naar houding, gedrag, motivatie en interesse. We meten op 360 graden, dat betekent: we vragen de kinderen om zichzelf te beoordelen maar stellen die vragen ook aan hun ouders en leerkrachten. Dit levert een compleet beeld op dat als vertrekpunt kan dienen in het gesprek om de schooladviezen te onderbouwen.

Een vernieuwend product, dat is duidelijk. Nu moet hij nog op een goede manier in de markt worden gezet. Vijf salestoppers van Nasano Management uit Apeldoorn zijn inmiddels begonnen met de acquisitie. ‘Nasano Management is een jong maar ervaren bedrijf. Na een pilotopdracht was ik overtuigd. De resultaten waren goed, het vertrouwen was er, dus de keus was snel gemaakt.’ De eerste scholen zijn inmiddels binnengehaald. John Mulder gaat er van uit dat zijn beoogde doelstelling van 5000 leerlingen in het eerste jaar behaald gaat worden. ‘We hebben getwijfeld over de aanpak: zetten we mensen uit het onderwijs in om te gaan bellen? Of moeten we ervaren bellers de wereld van het onderwijs bijbrengen? We hebben gekozen voor het laatste omdat de mensen van Nasano Management ervaren zijn en een heldere visie hebben op telefonische acquisitie.

Over AMN
AMN is opgericht in 1998 en biedt testen, toetsen en volgsystemen aan voor het onderwijs en het bedrijfsleven. De instrumenten van AMN (www.amn.nl) bieden inzicht in het potentieel van mensen en hoe dit potentieel optimaal benut kan worden. AMN is ook actief in Duitsland, Roemenië en Kazachstan. In Nederland is AMN de grootste aanbieder van intaketesten voor het MBO. Jaarlijks maken meer dan 250.000 deelnemers gebruik van de AMN-instrumenten en van haar digitale platform.

Over Nasano Management B.V.
Nasano Management (www.nasano.nl), opgericht in 2013, is gevestigd in het centrum van Apeldoorn. Meer dan 20 sales & marketing professionals delen hier allemaal dezelfde passie: op een slimme manier het verkoopresultaat van hun klanten verbeteren. Nasano Management helpt bedrijven met het duurzaam verbeteren van hun verkoopresultaat. Dit doen zij onder andere door (commercieel) strategisch advies, maar ook door leadgeneratie en de inzet van sales & marketing professionals en interim managers. Nasano Management is opgericht door Jeroen Venus die de afgelopen 20 jaar zijn sporen heeft verdiend met het aansturen en ontwikkelen en ICT bedrijven in binnen- en buitenland.

Nasano Management[logo Nasano]
Deel: ' AMN zet nieuwe eindtoets in de markt met hulp van Nasano Management '
Lees ook