P e r s b e r i c h t

AMS en Comsys voegen interactieve spraaktechnologie toe aan Customer Care-systeem voor prepaid telefonie

Den Haag/Soesterberg, 5 april 2000 - American Management Systems (AMS) gaat in zijn nieuwe product voor prepaid telefoondiensten spraaktechnologie van Comsys toepassen. Daartoe hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

American Management Systems, een internationaal business- en IT-consultingbedrijf, introduceerde onlangs INAdvanceTM als Customer Care en Management systeem voor prepaid telefonie. Met dit systeem kunnen mobiele operators zich beter onderscheiden van hun concurrenten door middel van uitgebreide faciliteiten voor klantenbeheer. Daartoe behoren onder meer de mogelijkheid tot marktsegmentatie, meer klant- en doelgroepgerichte tariefstructuren en de introductie van verschillende loyaltyprogramma's, overigens een primeur in de prepaid markt. INAdvance biedt bovendien de mogelijkheid van real-time prijsberekening en vormt daarmee voor telecom operators een ideaal instrument voor effectief klantenbeheer. Daarnaast ondersteunt het systeem elk type prepaid dienstverlening, van mobiele en vaste telecommunicatie, tot Internet- en e-commerce transacties. Daarmee kunnen telecom operators hun klanten een hele reeks nieuwe diensten aanbieden, en zo ook nieuwe klanten aantrekken.

De spraaktechnologie van Comsys, de Nederlandse leverancier van interactieve voice responsesystemen, voegt aan INAdvance nieuwe functies toe. Zo kan de prepaid beller met zijn stem het voice responsesysteem aansturen voor inzage in zijn beltegoed, voor het aanvullen van dat tegoed, of voor het inwinnen van informatie over de dienstverlening. Verder kan de beller met zijn creditcard of beltegoedkaart, via het achterliggende IVR platform, het belsaldo ophogen. Al deze interactieve voice response faciliteiten zijn - op basis van het INAdvance platform - voor gebruik zowel in Nederland als in het buitenland beschikbaar.

"Deze samenwerking met Comsys betekent een belangrijke uitbreiding van INAdvance als customer care systeem in de snel groeiende prepaid markt," aldus Mahmood Mirza, Vice President van de Europese telecommunicatietak binnen AMS. "Het systeem stelt aanbieders van prepaid telefonie in staat hun klanten de best mogelijke service te bieden. De nieuwe functionaliteiten zullen ook een grote aantrekkingskracht uitoefenen op nieuwe klanten, waardoor deze aanbieders hun positie in de sterk concurrerende markt kunnen verstevigen."

Over AMS
AMS (www.amsinc.com) is een internationaal business en IT-consulting bedrijf dat behoort tot de twintig grootste adviesgroepen in de wereld. De dienstverlening is erop gericht opdrachtgevers te helpen hun organisatie en bedrijfsprocessen aan te passen aan de eisen die het internettijdperk stelt, en zo hun prestaties aanzienlijk te verbeteren. Zij kunnen zich daarmee ontwikkelen tot New Generation Enterprises, die zich kenmerken door een compleet nieuwe manier van communiceren met klanten, toeleveranciers en zelfs concurrenten.

AMS is opgericht in 1970, het hoofdkwartier is gevestigd in Fairfax, Virginia (VS). Wereldwijd telt de organisatie ruim 8.000 medewerkers en 57 vestigingen. AMS is sinds 1989 actief in Europa en heeft hier vestigingen in tien landen. Het Europese hoofdkwartier zetelt in Den Haag.

AMS behaalde in 1999 een omzet van 1,24 miljard dollar, waarvan 40% afkomstig was van e-businessactiviteiten, een stijging van meer dan 150% ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens Forbes Magazine behoort AMS in de VS tot de best presterende organisaties. Fortune plaatste AMS het afgelopen jaar op de lijst van '100 beste bedrijven om voor te werken'.

AMS aandelen worden onder de naam AMSY verhandeld aan de Amerikaanse schermenbeurs NASDAQ.

Over Comsys
Comsys (www.comsys.nl) specialiseert zich al vijftien jaar in het verbeteren van de communicatie tussen mens en computer en tussen onderneming en klant. De nieuwste ICT-ontwikkelingen, zoals spraaktechnologie, worden steeds vaker geïntegreerd in de Comsyssystemen om de geautomatiseerde dialoog met de klant zo effectief mogelijk te laten verlopen. Comsys ondersteunt deze dialoog door uniforme afhandeling van e-mail, fax, web en andere communicatiekanalen.

Comsys levert op spraaktechnologie gebaseerde Interactive Voice responsesystemen en verzorgt de technische integratie van customer contact centers met internet, telefoonnetwerken en databases. Zowel individuele ondernemingen en organisaties als grote (mobiele)
telecommunicatie-aanbieders maken gebruik van de oplossingen van Comsys om hun dienstverlening uit te breiden en het contact met de klant te versterken. Naast de ervaring op het gebied van spraak- en taaltechnologie levert Comsys de kennis van de verschillende
multi-channel-marketingtechnieken die ondernemingen in staat stelt klanten te krijgen en te behouden. Comsys is actief vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Deel: ' AMS en Comsys spraaktechnologie bij Customer Care-systeem '
Lees ook