Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amstelland Ontwikkeling kiest voor CODA

Financiële organisatie past bij CODA aanpak

Nieuwegein, mei 2002- Amstelland N.V., één van de meest gerenommeerde projectontwikkelaars in Nederland, heeft voor de financiële admininistratie van al haar bedrijfsonderdelen gekozen voor de oplossing van CODA. Van doorslaggevend belang in de keuze is geweest dat CODA een oplossing kan aanbieden voor de circa 350 medewerkers tellende organisatie die is opgedeeld in drie bedrijfsonderdelen: Amstelland Ontwikkeling Wonen, Amstelland Ontwikkeling Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling Grondbeheer, waarbij Amstelland Ontwikkeling Wonen uit zes regionale kantoren bestaat die zelfstandig opereren. De decentrale organisatie stelt bijzondere eisen aan het financieel informatiemanagement: iedere sector hanteert specifieke kenmerken voor de manier waarop de financiële administratie moet zijn ingericht. Hiervoor heeft Amstelland Ontwikkeling een overeenkomst gesloten met CODA voor de implementatie van haar financieel management informatie systeem.

Toon Janssen, ICT-manager bij Amstelland: "We wilden een centraal systeem, dat aansloot op de wensen van iedere aparte business unit. Voor de selectie van een leverancier hebben we een omvangrijk plan van eisen opgesteld, dat we toezonden aan leveranciers die vervolgens konden aanvinken welke eisen ze boden. Een van de belangrijkste eisen was de flexibiliteit die het systeem moest bieden om voor iedere organisatie binnen Amstelland een branche- en bedrijfsspecifieke oplossing te geven. Op basis van de meeste vinkjes hebben we toen drie leveranciers een demo laten geven.

Een bijzonder onderdeel van de demo was dat we de medewerkers die straks het meest met het systeem zullen moeten werken, ook aan het systeem lieten ruiken. Er werd een testdagdeel georganiseerd voor de mensen in de uitvoering. Op basis van deze ervaringsgegevens, en de demo van functionele eisen en onze omgeving, is de keuze op CODA gevallen. Daar komt bij dat we hun visie deelden op het bouwen van extra functionaliteit. CODA zegt dat het beter is om het kernsysteem clean te houden, en aanvullende functies buiten het systeem om te bouwen. Deze manier van werken trok ons erg aan: zo voorkom je dat er 'bulten' aan een systeem worden gebouwd."

"Verder waren we onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie: men verleent goede ondersteuning en service. We hebben nu een contract met CODA gesloten en maken het plan van aanpak om voor iedere bedrijfstak het systeem bedrijfsspecifiek in te richten. Dat moet resulteren in de bouwfase, waarbij CODA het systeem zal invullen zoals ons dat voor ogen staat. Eind dit jaar zal het systeem opgeleverd zijn."

Amstelland Ontwikkeling
De beursgenoteerde ontwikkelingsmaatschappij Amstelland NV, met Amstelland Ontwikkeling als belangrijkste dochteronderneming, geeft vorm en inhoud aan woonwijken, kantorenparken, winkelgebieden en multifunctionele locaties. Zij bekleedt hiermee een vooraanstaande positie in de markt. In haar activiteiten legt zij een sterk accent op dienstverlening en partnerschap. Met een dienstverlenende instelling voorziet zij bewoners en vastgoedgebruikers van huisvesting die is toegesneden op hun wensen. Op basis van partnerschap voor de lange termijn werkt zij in wederzijds belang samen met overheden, woningcorporaties, institutionele beleggers en grote vastgoedgebruikers. Dit leidt tot een steeds hogere kwaliteit en een stijgende toegevoegde waarde van haar producten en diensten.

CODA
CODA is internationaal leverancier van financieel management informatie. De systemen zijn allen gebaseerd op de internet-architectuur en bieden vergaande mogelijkheden voor financial intelligence waarop bedrijfskritische besluiten kunnen worden gebaseerd. De oplossingen van CODA zijn operationeel bij ruim 2.000 organisaties over de hele wereld, waaronder ABN AMRO Directoraat Verzekeringen, Bouwfonds, de verzekeringsmaatschappij Univé, Euronext (de gefuseerde aandelenbeurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs), het Nederlandse Ministerie van Algemene Zaken, IKEA, WorldCom, easyJet en P&O. Vlaggenschepen van het productportfolio zijn CODA-Financials, CODA e-Finance, CODA e-Procurement, CODA-Intelligence en CODA-Planning. CODA heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en heeft vestigingen in Nederland, België, de Verenigde Staten, Singapore en Australië. Van de in totaal 400 medewerkers zijn er 60 werkzaam in de Nederlandse vestiging in Nieuwegein. CODA Plc is een volledige dochteronderneming van het aan de Londense beurs genoteerde ICT-concern Science Systems Plc.
Meer informatie over CODA is te vinden op http://www.coda.com of www.coda.nl.

Deel: ' Amstelland Ontwikkeling kiest voor CODA '
Lees ook