Amsterdam Discovery Challenge verspreidt miljoenen bezoekers over stad


Samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, I amsterdam (marketing) en app ontwikkelaar DTT.

AMSTERDAM, 20170718 -- Amsterdam is druk, erg druk – en ja, het wordt steeds drukker. Zeker met de zomervakantie in het vooruitzicht. Vorig jaar kwamen 17 miljoen binnen- en buitenlandse bezoekers naar de hoofdstad, waar ook nog eens zo’n 850.000 mensen dagelijks wonen. We trekken bijna allemaal naar dezelfde plekken: het Leidseplein, de Kalverstraat en de Wallen. But, why? Waarom ruilen we het Leidseplein niet een keertje in voor het Mercatorplein, en het Rijksmuseum voor het Tropenmuseum? Want we willen allemaal ontspannen door de hoofdstad lopen, zonder ons te ergeren aan andere bewoners en toeristen.

Ook de Gemeente Amsterdam ziet de drukte. Om grip te houden op de groei, zet ze onder andere in op het beter spreiden van bezoekers over de stad en regio. De Amsterdam Discovery Challenge app, ontwikkeld door app ontwikkelaar DTT en Amsterdam Marketing, draagt bij aan deze doelstelling.
[Amsterdam Discovery Challenge verspreidt miljoenen bezoekers over stad]

De app bevat elf wandelroutes door verschillende buurten, van de Pijp tot aan het NDSM. Je krijgt een route toegewezen, die je leidt langs nieuwe en interessante plekken zonder massa’s toeristen met selfiesticks. Je kunt de app ook wel zien als de nieuwe Pokémon Go – alleen ben je nu niet op zoek naar die ene unieke Pokémon, maar naar dat ene leuke café, lokale marktje of relaxte park. Gebruikers worden zo over verschillende stadsdelen verspreid, weg van het centrum. Amsterdam is namelijk zo veel méér dan alleen de binnenstad.

Tijdens je zoektocht naar de onbekende plekken kun je punten verdienen en (I amsterdam) prijzen winnen door bij bepaalde hotspots in te checken, media fragmenten te bekijken of quizvragen te beantwoorden. Om aan het spel mee te doen, moet je je binnen een bepaalde afstand van de route bevinden. De app meet je afstand aan de hand van een gps-signaal. Je kunt de routes van de buurten offline opslaan, zodat je ze ook zonder internet kan gebruiken. De papieren stadsplattegronden en zware reisboeken heb je met deze app dus niet meer nodig. De app is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Inmiddels is de app al in meer dan 100 verschillende landen gedownload. De Amsterdam Discovery Challenge app is gratis te downloaden voor iOS en Android.


Deel: ' Amsterdam Discovery Challenge verspreidt miljoenen bezoekers over stad '
Lees ook