Rabobank Nederland

rabobank

Amsterdams Hof: Gucci moet met LVMH overleggen over overnamebod

Beursmedia/Betten, 23/3/1999

Het management van Gucci moet met LVMH gaan overleggen over het overnamebod dat LVMH op Gucci heeft gedaan. Dit heeft de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Hof maandagavond bepaald. De alliantie die Gucci vorige week aanging met Pinault Printemps Redoute (PPR), waarbij PPR een belang van 40% in Gucci verwierf, wordt voorlopig bevroren, voorzover dit nodig is om het bod van LVMH mogelijk te maken, aldus het Hof. Verder bepaalde het Hof dat het stemrecht van LVMH in Gucci, dat eerder tijdelijk bevroren werd, weer geldig wordt. Het stemrecht van de stichting werknemers Gucci blijft bevroren.

Het overleg over het bod van USD 81 per aandeel van LVMH op een 100%-belang in Gucci moet worden gevoerd door het oude management van Gucci zoals dat bestond voor de alliantie met PPR, zo bepaalde het Hof maandagavond verder. De uitspraken werden gedaan in het proces dat LVMH had aangespannen tegen de alliantie die Gucci en PPR afgelopen vrijdag aangingen.

Het Hof had op 3 maart bepaald dat een adempauze ingelast zou worden tot 22 april. In die periode zouden LVMH en Gucci met elkaar moeten onderhandelen. Dat heeft Gucci niet gedaan, aldus LVMH. In plaats daarvan heeft zij afgelopen vrijdag, de dag waarop LVMH en Gucci met elkaar zouden praten, een alliantie gesloten met PPR.

Vrijdag werd bekend dat het het Franse detailhandelsconcern PPR voor een bedrag van ongeveer USD 3 miljard een belang van 40% in Gucci had verworven. Doordat PPR ruim 39 miljoen aandelen voor USD 75 per stuk kocht, verwaterde het belang van LVMH in Gucci van 34,4% naar circa 20%. Gucci kwam met PPR een 5-jarige standstill overeen. In die periode mag het Franse concern het belang in Gucci niet verhogen boven de 42%. Vrijdag bevestigde Gucci dat het inmiddels een bod had ontvangen van LVMH voor 100% van de aandelen Gucci. LVMH bleek twee biedingen gedaan te hebben; een bod van USD 81 per aandeel voor 100% in Gucci en een bod van USD 85 per aandeel op de aandelen van Gucci buiten het belang van het PPR en het personeelsoptieplan.

Maandag liet Gucci weten het bod van de Franse concurrent LVMH van USD
81 per aandeel op 100% van de aandelen 'serieus' in beraad te nemen. Het bod van LVMH van USD 81 betreft ook het vrijdag verworven belang van het Franse Pinault-Printemps-Redoute (PPR) en een personeelsoptieplan, de zogenoemde ESOP. Het bod van LVMH van USD 85 per aandeel op de aandelen van Gucci buiten het belang van het PPR en het personeelsoptieplan werd door de raad van commissarissen van Gucci verworpen. Aan dit bod waren een aantal voorwaarden verbonden. Ook was dit bod niet toegankelijk voor alle aandeelhouders.

Deel: ' Amsterdams Hof Gucci moet met LVMH overleggen over overname '
Lees ook