Gemeente Amsterdam|
Nieuws & Actueel
|
Persberichten

Burgemeester Patijn bezoekt Sarajevo

Op 23 en 24 maart brengt burgemeester Patijn van Amsterdam, op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, een bezoek aan Sarajevo en zal daar de verrichte werkzaamheden in de wijk Hrasno bekijken. Op 12 juni 1995 hebben Amsterdam en Sarajevo een overeenkomst gesloten over de samenwerking bij de wederopbouw van de wijk.

Hiervoor is een ambtenaar van de Stedelijke Woningdienst Amsterdam in Sarajevo gestationeerd, die onder meer samenwerkte met Eurocities, een Europese organisatie. Vanaf 1 juli 1996 is deze samenwerking van start gegaan met onder meer als doel het repareren van onder andere daken en gevels van woningen, winkels en de school, het aanleggen van het centrale verwarmingssysteem, het opzetten van werkplaatsen, een crèche en een activiteitencentrum voor ouderen in Hrasno.

Vijf jaar na het sluiten van de overeenkomst kan worden gesteld dat door de inzet van Sarajevo, Bradford, Amsterdam, de Nederlandse regering en de Europese Commissie de doelen van de overeenkomst zijn bereikt. Met het bezoek van burgemeester Patijn wordt de samenwerking beëindigd, terwijl Amsterdam beschikbaar blijft voor steun en kennis.

Burgemeester Patijn zal op 23 maart met de burgemeester van Sarajevo een verklaring tekenen, waarin beide partijen hun tevredenheid over de geboekte resultaten uitspreken. Ook zullen de beide burgemeesters in de wijk Hrasno een gevelsteen onthullen als herinnering aan de samenwerking. Deze steen stelt een brug voor, als symbool van de samenwerking; de brug is tevens een onderdeel van het wapen van Sarajevo.

Amsterdam, 22 maart 2000

Pb-17 Cynthia Hendriks 5522252
^

© gemeente Amsterdam - 24-03-2000

Zoekwoorden:

Deel: ' Amsterdamse burgemeester Patijn bezoekt Sarajevo '
Lees ook