Amsterdamse Cantorij brengt Requiem van Gabriel Fauré in perspectief


olv. Felix van den Hombergh m.m.v. kamerorkest Club Classique en jongenssopraan Benjamin Wagemakers van de Sint Bavo School in Haarlem

AMSTERDAM en ABCOUDE, 20171112 -- De Amsterdamse Cantorij brengt in november een geheel Frans koorprogramma onder de titel Franse Passie – Het Requiem van Gabriel Fauré in perspectief. Dit monumentaal werk past in de cantorij-traditie van het koor. Er is om die reden gekozen voor de intieme uitvoering van het Requiem van Fauré in een kleine koorbezetting van 35 zangers, begeleid door een kamerorkest in de authentieke bezetting, zoals het werk op 16 januari 1888 in Fauré's Madeleinekerk in Parijs zal hebben geklonken.

Het Requiem wordt gebracht in een context van jongere sacrale werken voor lijdens- en begrafenismuziek van modernere Franse componisten die elk een generatie na Fauré vertegenwoordigen: Francis Poulenc, Olivier Messiaen en de nog levende Thierry Machuel.

Voorafgaand aan deze bijzondere versie van het Requiem van Fauré zingt de Amsterdamse Cantorij drie werken a capella van latere datum: Quatre motets pour un temps de pénitence van Francis Poulenc, O sacrum convivium van Olivier Messiaen en Psaume 50 van Thierry Machuel. De drie stukken dragen net als het Requiem van Fauré een sfeer van rouw, boete, maar zeker ook van hoop en bevrijding.

De Amsterdamse Cantorij voert het Requiem van Fauré uit met het jonge kamerorkest Club Classique. Het Pie Jesu wordt gezongen door jongenssopraan Benjamin Wagemakers (Fauré schreef het Pie Jesu voor jongenssopraan). De baritonsolo wordt gezongen door Jan Willem Baljet.

De concerten vinden plaats op zaterdag 25 november om 20.15 uur in de Dorpskerk Abcoude en op 26 november om 15.45 uur in de Dominicuskerk Amsterdam.

Kaarten www.amsterdamsecantorij.nl :  € 17,50 voorverkoop en reductie en € 22,50 aan de kassa

_________________________________________________________________________________


Deel: ' Amsterdamse Cantorij brengt Requiem van Gabriel Fauré in perspectief '


Lees ook