Gemeente Amsterdam


---

Amsterdamse delegatie naar Suriname

Onder leiding van burgemeester Job Cohen brengt een Amsterdamse delegatie van bestuurders en ambtenaren van 6 t/m 13 juni een werkbezoek aan Suriname. Het doel van het bezoek is om op een aantal gebieden de samenwerking te versterken en de uitvoering te concretiseren. De delegatie bestaat o.a. uit Hannah Belliot (wethouder Zorg en Cultuur), Erik Gerritsen (gemeentesecretaris), Elvira Sweet (stadsdeelvoorzitter Zuidoost), Hugo Fernandes Mendes (stadsdeelsecretaris Zuidoost) en Ro Brewster, commissaris van Politie. Het gaat o.m. om projecten op het gebied van woningbouw, drinkwatervoorziening, verbetering van de volksgezondheid, digitalisering van archieven, en opleidingen en trainingen tussen het Korps Politie Suriname en het Regiokorps Amsterdam-Amstelland. In Paramaribo spreekt de delegatie met president drs. R.R. Venetiaan, waarna een bezoek wordt gebracht aan de minister van Regionale Ontwikkeling en de minister voor Planning en
Ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast bezoekt de delegatie een woningproject in Sekrepatu Dyari, de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, het Psychiatrisch Centrum Suriname, de Regionale Gezondheidsdienst, de Districtscommissaris en de bauxietmijnen Billiton en Suralco.
Op donderdag 13 juni is de ondertekening van de samenwerkingovereenkomst tussen de gemeente Amsterdam en de Republiek Suriname.

Amsterdam, 3 juni 2002 Cynthia Hendriks

^


-

© gemeente Amsterdam - 3-06-2002

Deel: ' Amsterdamse delegatie naar Suriname '
Lees ook