X
X
X Gemeente Amsterdam


PAULINE KRIKKE LEIDT ECONOMISCHE MISSIE NAAR ZUID-AFRIKA

Van 22 t/m 27 maart organiseert de gemeente Amsterdam, in samenwerking met de South-African-Netherlands Chamber of Commerce, een economische missie naar Zuid-Afrika. De missie bestaat uit de wethouder voor de Economische Zaken, Pauline Krikke, en enkele vertegenwoordigers van het Amsterdamse bedrijfsleven.

De afgelopen jaren heeft een aantal Zuid-Afrikaanse bedrijven zich in de Amsterdamse regio gevestigd. Voorbeelden zijn: SAPPI, Investec, Datafusion, Iscor, Macsteel, Anglo American. Het is gebleken dat met name Informatie/Communicatie/Technologie (ICT)-bedrijven in Zuid-Afrika op het moment overwegen zich in Europa te vestigen.

Primair doel van deze missie is het informeren van Zuid-Afrikaanse bedrijven over de aantrekkelijke vestigingsmogelijkheden en de uitstekende ICT-infrastructuur in de Amsterdamse regio. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met bedrijven en overheidsinstanties om een gedegen inzicht te krijgen in de handels- en investeringstrends in Zuid-Afrika. In zowel Johannesburg (23 maart) als Kaapstad (25 maart) wordt een seminar gehouden met als titel 'Amsterdam Gateway to Europe'. Pauline Krikke spreekt op beide acquisitieseminars.

Buitenlandse bedrijven zijn van groot belang voor de economische positie van de Amsterdamse regio. In 1998 hebben zich 80 buitenlandse bedrijven in de Amsterdamse regio gevestigd. Hoewel Amsterdam veel te bieden heeft (Schiphol, haven, een groot aantal internationale banken, de hoge arbeidsproductiviteit en meertaligheid), is er een constante inspanning nodig om buitenlandse bedrijven naar Amsterdam te trekken.

Amsterdam, 18 maart 1999

Pb-26 Marleen Nieuwenhuis 5522042

Deel: ' Amsterdamse economische missie naar Zd-Afrika '
Lees ook