Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 augustus 2001

A'damse studentenverenigingen organiseren Twisterrecordpoging

Dinsdag 28 augustus begint vanaf 13.00 uur in het Olympisch Stadion te Amsterdam de Twisterrecordpoging, een initiatief van praktisch alle Amsterdamse studentenverenigingen. De recordpoging is een programmaonderdeel van de Intreeweek, de Introductieweek van de Universiteit van Amsterdam. De bedoeling is dat 2000 studenten tegelijkertijd het kinderspel Twister spelen op een enorme Twistermat, waarbij zij de handen en voeten op lenige wijze op een mat met gekleurde stippen moeten plaatsen. Met 2000 studenten levert dat, zeker in het Olympisch Stadion, een prachtig schouwspel op, en bovendien een vermelding in het Guiness Book of Records! De opbrengst het gehele evenement gaat naar War Child Nederland, een organisatie die zich inzet voor kinderen in (ex)oorlogsgebieden.

Op dit moment staat er al een Twisterrecordpoging geregistreerd bij Guinness. Dit record staat op 1000 man. In principe is het record dus gebroken vanaf 1001 deelnemers, maar de studentenverenigingen willen de Twisterrecordpoging ruim breken en gaan dus voor 2000 deelnemers.

Behalve de recordpoging in het stadion, wordt er op het voorplein een Fancy Fair gehouden, met allerlei andere ludieke activiteiten ten bate van War Child. Te denken valt aan levend tafelvoetbal, een zeepglijbaan en een levende fruitautomaat. Alhoewel het een evenement in de Intreeweek is, is iedereen van harte welkom om gratis deel te nemen aan, dan wel te komen kijken, naar de Twisterrecordpoging en de Fancy Fair, die tot 17.00 uur duurt.

De organisatie van de Twisterrecordpoging bestaat uit vertegenwoordigers van de 18 betrokken studentenverenigingen en wil door middel van dit gezamenlijk opgezette evenement het verenigingsleven in Amsterdam uitdragen. Het is voor Amsterdam uniek dat zoveel studentenverenigingen hun krachten op deze schaal bundelen.

War Child is een organisatie die zich voornamelijk actief bezighoudt met het ontwikkelen en coördineren van hulpprojecten, het geven van voorlichting en het werven van fondsen om andere non-gouvermentele organisaties bij te kunnen staan. Dit alles met de bedoeling mensen bewust te maken van de problemen waar kinderen in oorlogsgebieden mee te kampen hebben en daarmee steun voor deze kinderen te kunnen verwerven. De studentenverenigingen van Amsterdam staan vierkant achter dit initiatief .

De deelnemende verenigingen zijn:
AEGEE, A.S.C./A.V.S.V., ASVA Studentenunie, Bonaparte, C.S.F.R., Cyclades, D.E.R.M., L.A.N.X., Liber, NoNoMes, N.S.A., Okeanos, Orionis, Particolarte, S.I.B., S.S.R.A., Unitas en V.C.S.A.

Deel: ' Amsterdamse eerstejaars studenten doen Twisterrecordpoging '
Lees ook