Gemeente Amsterdam


---

Amsterdamse gemeenteraadsleden winnen HBG-debattoernooi

Gisteravond, donderdag 13 juni, vond op kasteel Nijenrode het achtste HBG-debattoernooi plaats met vijftien deelnemende teams uit het bedrijfsleven en een team namens de gemeente Amsterdam. Het Amsterdamse team, bestaande uit VVD-fractievoorzitter Frits Huffnagel en CDA-raadslid Gijs Weenink, versloegen in de voorronde onder meer het team Proctor & Gamble/Stork dat op 3 juni jl. Nederlands kampioen was geworden. Na de zware voorronden werd in de halve finale met weinig moeite het Corusteam verslagen in een debat over nut en noodzaak van een zweeftrein naar Groningen.

In de finale nam Amsterdam het op tegen ingenieursbureau DHV. Het debat ging over de stelling: 'Goede managers moeten het meer hebben van hun karakter dan van hun intelligentie'. Het Team Amsterdam verdedigde deze stelling volgens de jury met 'veel verve en moed en speelde met voorbeelden van topmanagers uit politiek en bedrijfsleven goed in op de gevoelens van het publiek'.

Andere deelnemende teams waren onder meer Nuon, Cap Gemini/Ernst & Young, Eneco Energie, ING, KLM, KPN & Wegener. Nadat Nuon de afgelopen twee jaar had gewonnen is nu de wisselbeker in handen van de gemeente Amsterdam. Frits Huffnagel in een eerste reactie: "We moeten nog wel een mooi plekje op het stadhuis vinden voor deze beker." Volgend jaar zal het team Amsterdam de beker verdedigen op het negende HBG-debattoernooi.

Amsterdam, 14 juni 2002 Paul van Yperen

^


-

© gemeente Amsterdam - 14-06-2002

Deel: ' Amsterdamse gemeenteraadsleden winnen HBG-debattoernooi '
Lees ook