Amsterdamse 'startup' biedt werkzoekenden optimale online presentatie


Een videopresentatie, professionele foto’s en een geoptimaliseerd LinkedIn-profiel bieden de sollicitant de tools voor een optimale online presentatie.

AMSTERDAM, 20140910 -- Het sollicitatieproces verschuift steeds meer online, maar werkgevers en werkzoekenden krijgen nog steeds pas de eerste echte indruk van elkaar tijdens het eventuele sollicitatiegesprek. GraduateStars zorgt ervoor dat er al vóór het gesprek een professionele eerste indruk staat. Door middel van een (online)videopresentatie, professionele foto’s en een geoptimaliseerd LinkedIn-profiel geeft de sollicitant een duidelijk en positief beeld van hem/haarzelf aan de werkgever, nog voordat zij elkaar ontmoet hebben. De video’s, foto’s en profielen zijn direct zichtbaar in Google en kunnen eenvoudig vanuit het digitale cv gelinkt worden.

Online initiatieven als Linkedin en Magnet.me brengen werkgevers en werkzoekenden steeds makkelijker in contact, maar de beslissing tot het uitnodigen van de werkzoekende blijft een moeilijke keuze die op basis van (te) weinig informatie genomen moet worden.

GraduateStars neemt een groot deel van deze onzekerheid in het sollicitatieproces weg. Door middel van een videopresentatie, professionele foto’s en geoptimaliseerde online profielen maken de GraduateStars deelnemers een uitstekende en duidelijke eerste indruk. HR-afdelingen krijgen zo een betere en duidelijkere indruk van de kandidaat en zullen gerichter hun uitnodigingen kunnen versturen. Omdat de eerste indruk al gemaakt is, is de kans op een vruchteloos gesprek ook voor de sollicitant vele malen kleiner, een win-win situatie.

GraduateStars is een initiatief van MediaMaze, een van de grootste aanbieders van Nederland in online reputatiemanagement voor particulieren en het MKB. Meer informatie is te vinden op https://www.graduatestars.nl


Deel: ' Amsterdamse 'startup' biedt werkzoekenden optimale online presentatie '
Lees ook