Amsterdamse startup introduceert halal maaltijdtas zonder abonnement


AMSTERDAM, 20160608 -- Daily Prestau is de nieuwe food startup uit Amsterdam en lanceerde haar concept op 18 mei 2016 in grote delen van Amsterdam. Ze gaat de ‘strijd’ aan met maaltijdboxen. Oprichter Ashraf Khan vindt dat er veel verbetering gerealiseerd kan worden in het huidig concept van maaltijdboxen. Zo staat bij Daily Prestau vooral de drukke werknemer centraal en pakt het bedrijf een aantal zaken anders aan dan haar concurrenten.

Flexibiliteit met bestellingen & Same day delivery
Waar je bij de maaltijdboxen gemiddeld twee weken van te voren aangeeft wat je wilt eten, heb je bij Daily Prestau de mogelijkheid om dagelijks een keuze te maken en dezelfde dag nog de verse ingrediënten met bijbehorende recepten in ontvangst te nemen.

Deze ingrediënten worden niet alleen thuis bezorgd, maar ook op kantoor aan het eind van de werkdag. Hierdoor is de werknemer niet verplicht vijf uren van zijn of haar dag te reserveren in afwachting van de bezorging aan huis, maar ontvangt de ingrediënten in een maaltijdtas wanneer dit het beste uitkomt.

Geen abonnement
Er was de afgelopen tijd veel te zeggen in de media over de abonnementsvorm van een aantal maaltijdboxen. Bij Daily Prestau hoeven consumenten zich geen zorgen te maken over een abonnement waar ze aan vast zitten en moeilijk van af komen en betalen ze gewoon per maaltijdtas.

Halal
Waar de meeste aanbieders de toenemende vraag naar halal vlees links laten liggen, biedt Daily Prestau al haar vlees halal aan. Oprichter Ashraf Khan ervoer dit als een groot gemis, omdat hij en velen met hem hierdoor geen vlees konden nuttigen. Daily Prestau heeft dan ook als doelstelling om niemand uit te sluiten en iedereen te bedienen die van lekker eten houdt.

Samenwerkingen
De bedrijfsfilosofie bij Daily Prestau is ‘from the people, for the people’. Voor recepten zal het bedrijf samenwerkingen aangaan met foodblogs. De recepten zijn samengesteld door alledaagse mensen met een passie voor lekker eten. Op dit moment werkt Daily Prestau nauw samen met een bekende foodblog; ThreeGirlsOneKitchen. Robin Peroti en Naomi Hartog van ThreeGirlsOneKitchen hebben onder meer samengewerkt met Albert Heijn, sterrenchef Rutger van der Weel, Smult en nog veel meer.

Het bedrijf verwacht een snelle uitbreiding naar meerdere huishoudens en bedrijfsparken in Amsterdam en vervolgens de rest van Nederland.


Deel: ' Amsterdamse startup introduceert halal maaltijdtas zonder abonnement '
Lees ook