Ingezonden persbericht


Analist Gartner benoemt Informatica tot leider in ETL-markt

Nieuwegein, 29 mei 2002 Informatica is door analist Gartner benoemd tot leider in de ETL-markt in haar rapport ETL Magic Quadrant Update: a market in evolution .

Dit rapport beschrijft de 17 spelers en de trends in de ETL-markt, waarin het succesvol bouwen en managen van een datawarehouse centraal staat. Door alle beschikbare data binnen een organisatie bijeen te brengen, kan men managementinformatie, voor het nemen van onderbouwde beslissingen, boven water krijgen. Inzicht in de totale bedrijfsprocessen is hierbij het uitgangspunt.

De ETL-markt (ETL staat voor Extraction, Transformation en Loading) blijft volgens Gartner groeien en veranderen. De huidige spelers hebben diverse achtergronden, van ETL als core business tot Business Intelligence Vendors en specialisten in Database Management Systems. Informatica is begonnen met data-integratie als core business (met het ETL-product PowerCenter), en heeft inmiddels ook analytische applicaties ontwikkeld, die het mogelijk maken om de juiste informatie uit de grote hoeveelheid data naar boven te halen.

Het ETL Magic Quadrant ziet er als volgt uit:


Zie het origineel http://www.gartner.com/reprin...atica/106602.html .
Leaders zijn volgens Gartner vendors die goed presteren, een duidelijke visie op marktontwikkelingen hebben en actief hun competenties uitbouwen om hun leiderschapspositie vast te houden.

Door vendors in dit Magic Quadrant te plaatsen, benadrukken we de levensvatbaarheid van de onderneming, allianties, prijsmodellen en productcriteria, aldus het Gartner rapport. Verder wegen de plannen en mogelijkheden van de vendors, om trends te zetten in de data-integratie markt, zwaar in het klassement.

PowerCenter, het data-integratie platform van Informatica, wordt gebruikt door meer dan 1500 organisaties wereldwijd. Onder de Nederlandse klanten bevinden zich o.a. Ordina, ABN Amro, Sanoma, Fortis, CMG en ING Bank. Zij vertrouwen op het data-integratie platform van Informatica voor het managen van de integratie en migratie van informatie, afkomstig van diverse operationele systemen binnen hun bedrijf. Op deze manier kunnen zij kosten bezuinigen, performance verbeteren en de operationele efficiency van hun organisatie verbeteren.

Het rapport van Gartner is te vinden op http://www.gartner.com/reprints/informatica/106602.html

Over Informatica

Informatica levert software voor data-integratie en analyses. Deze bedrijfsanalytische software maakt het besluitnemers mogelijk om inzicht in de bedrijfsprocessen om te zetten in concurrentievoordeel. Informatica levert als enige een geïntegreerde set met analytische producten, inclusief een krachtig data-integratie platform (ETL) en analytische applicaties die de gehele waardeketen omvatten, en verzorgt real-time levering van gepersonaliseerde informatie via het web, draadloos en via spraakherkenning. Meer dan 1500 klanten wereldwijd, waaronder 60% van de Fortune 100, vertrouwen op de software van Informatica voor de integratie, analyse en levering van belangrijke informatie aan managers, executives en andere besluitnemers, om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op www.informatica.com en www.informaticanederland.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31(0)30 - 608 2083

Maaike Hilbrand M +31(0)6 - 5155 3760

Marketing ManagerBenelux E-mail mhilbrand@informatica.com

Deel: ' Analist Gartner noemt Informatica leider in ETL-markt '
Lees ook