Gemeente Leiden

Andere busroutes in verband met 3 oktober

BESTUURSDIENST - Vanwege 3 oktober rijden sommige bussen een andere route en komen haltes te vervallen of worden verplaatst. Hieronder een overzicht van de omleidingen per buslijn. Vanaf zondag 7 oktober rijden alle bussen weer de normale routes.

Lijn 13 en 14: Op 2 oktober wordt er vanaf 17.00 uur via de Zijlsingel en Herensingel gereden. Op 3 oktober vervallen deze lijnen. Lijn 15: Van 28 september tot en met 3 oktober via de Willem de Zwijgerlaan en de Kooilaan naar de Surinamestraat. Lijn 16: Op 2 en 3 oktober via het Diaconessenhuis, de Willem de Zwijgerlaan en de Kooilaan naar de Surinamestraat. Lijn 28: Op 2 en 3 oktober tussen industrieterrein Roomburg en de Meerburgerkade via het Rijnland Ziekenhuis. Vanaf het ziekenhuis rijdt een pendelbus via Engelendaal en Willem de Zwijgerlaan naar het station.
Lijn 30: Van 28 september tot en met 6 oktober is de Wassenaarseweg afgesloten. Routewijziging via Rhijngeesterstraatweg, Geverstraat, Rijnsburgerweg en Bargelaan naar het station. Op 2 en 3 oktober via Morssingel naar Haagweg.
Lijn 31, 41, 45, 48 en 49: Op 2 en 3 oktober vanaf het Vijf Meiplein via Churchillaan, Doctor Lelylaan en Plesmanlaan naar het station. Vanaf het Vijf Meiplein rijdt een pendeldienst via Korevaarstraat en Hoge Rijndijk naar het Rijnland Ziekenhuis.
Lijn 40 en 42: Op 2 en 3 oktober via Koninginnelaan, Vijf Meiplein, Churchilllaan, Doctor Lelylaan en Plesmanlaan. Op 3 oktober via Kanaalweg naar station Lammenschans.
Lijn 43: Op 2 en 3 oktober vanaf Den Haag tot Leiden Centraal. Vanaf Leiden Centraal tot de Merenwijk is vervallen.
Lijn 45: Op 2 en 3 oktober via Koninginnelaan, Vijf Meiplein, Churchilllaan, Doctor Lelylaan en Plesmanlaan naar het station en de Merenwijk.
Lijn 56: Op 2 en 3 oktober vanaf het station via Schipholweg en Willem de Zwijgerlaan. Verder normaal.
Lijn 65: Op 3 oktober tot het station Lammenschans, keert hier en rijdt via de Kanaalweg naar de Hoge Rijndijk.
Lijn 169, 182, 185, 186, 187 en 189: Op 2 en 3 oktober via de Stierenbrug, Persant Snoepweg tot het Rijnland Ziekenhuis. Vanaf het ziekenhuis rijdt er een pendeldienst via Engelendaal en Willem de Zwijgerlaan naar het Leiden Centraal.
Lijn 170 en 204: Op 2 en 3 oktober via Lammenschansplein, Koninginnelaan, naar het Vijf Meiplein. Vanaf het Vijf Meiplein rijdt een pendeldienst via Korevaarstraat en Hoge Rijndijk naar het Rijnland Ziekenhuis.

Pendelbussen
Er worden pendelbussen ingezet met een frequentie om de tien minuten. De pendelplaatsen zijn: station Lammenschans, Korevaarstraat, Vijf Meiplein, Muiderkring en Leiden Centraal. Er is een coördinator bij de overstappunten aanwezig. Het informatiesysteem op het Stationsplein wordt uitgeschakeld. Van 10.00 tot 23.00 uur zijn twee coördinatoren aanwezig op Leiden Centraal. Voor meer informatie kunt u bellen naar Connexxion, Openbaar Vervoer Rayon Rijnstreek Leiden: 0900-9292 (75 cent per minuut).

Deel: ' Andere busroutes in verband met drie oktober in Leiden '
Lees ook