Ingezonden persbericht


15 februari 2013

André Rouvoet en Joël Voordewind in Comité van Aanbeveling Mercy Ships Holland!

De Christelijke medische hulporganisatie Mercy Ships heeft onlangs twee nieuwe leden in haar Comité van Aanbeveling mogen begroeten. Het gaat om André Rouvoet en Joël Voordewind, beiden zeer betrokken bij openbaar bestuur en politiek.

André Rouvoet is een aantal jaren fractievoorzitter van de Christen Unie geweest. In het kabinet-Balkenende IV was hij minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier. Na de val van dit kabinet werd hij als demissionair minister tevens benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Medio 2011 vertrok André Rouvoet uit de politiek. Sinds 1 februari 2012 is hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Zijn huidige betrokkenheid bij de Nederlandse gezondheidszorg is een aanwinst voor het werk dat Mercy Ships doet ter verbetering van de gezondheidszorg in de allerarmste landen.

Joël Voordewind werkte als jongerenwerker bij Jeugd met een Opdracht en Youth for Christ, en studeerde politicologie en internationale betrekkingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1991, tijdens de Golfoorlog, werkte hij een halfjaar in Irak voor de ontwikkelingsorganisatie Tearfund. Ook was hij als veld- en beleidsmedewerker werkzaam bij de Europese Unie, de Verenigde Naties en de internationale christelijke hulporganisatie Dorcas. Sinds 2006 is Joël Voordewind lid van de Tweede Kamerfractie van de Christen Unie en woordvoerder voor o.a. ontwikkelingssamenwerking.

In het Comité van Aanbeveling zit onder andere ook Herman Wijffels, bekend onder meer als voormalig voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en al meermalen op verzoek van Koningin Beatrix betrokken bij de formatie van kabinetten. Mercy Ships Holland is gevestigd in Rotterdam. De organisatie vaart met het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld naar de havens van arme landen als Sierra Leone, Guinee en Togo, en voert daar gedurende tien maanden gratis duizenden operaties uit. Ongeveer 450 chirurgen, verpleegkundigen en andere vrijwilligers uit wel 40 landen werken en wonen zonder salaris aan boord van de Africa Mercy. In samenwerking met de regering wordt door middel van training en verbetering van de infrastructuur gewerkt aan verbetering van de gezondheidszorg. De betrokkenheid van zowel André Rouvoet als Joël Voordewind geeft aan hoezeer het werk van Mercy Ships wordt erkend als één van de meest effectieve manieren om de gezondheidszorg in arme landen op een hoger peil te brengen.

Voor informatie over Mercy Ships, kijk op: www.mercyships.nl

Deel: ' André Rouvoet en Joël Voordewind in Comité van Aanbeveling Mercy Shi.. '


Lees ook