Persbericht
31 juli 2001

Animal Planet toegevoegd aan programmapakket Canal Digitaal

Hoofddorp, 31 juli 2001 - Discovery Networks Europe (DNE) heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse Canal Digitaal. Met ingang van 1 augustus a.s. hebben de abonnees van Canal Digitaal, die reeds het populaire Discovery Channel kunnen ontvangen, toegang tot Animal Planet, de dierenzender bij uitstek.

Animal Planet is een joint-venture kanaal van Discovery Networks Europe en de BBC. Animal Planet zendt kwaliteitsdocumentaires uit en richt zich vooral op het leven van zowel wilde dieren als huisdieren. Van orang-oetans in het Sumatraanse regenwoud, de olifanten in de Londense dierentuin, tot waargebeurde verhalen over mensen die zich buitengewoon inzetten voor dieren. De programmering van Animal Planet is gericht op het hele gezin en dierenliefhebbers van alle leeftijden, waarbij de nadruk op entertainment ligt.

Op 4 juli j.l. maakte Discovery Networks Europe reeds melding van een test bij kabelmaatschappij Essent, waarbij ruim 1.6 miljoen abonnees Animal Planet kunnen ontvangen, in afwachting van het uiteindelijke besluit van Essent over het al dan niet opnemen van Animal Planet in het door haar aangeboden zenderpakket.

De komende maanden kunnen Animal Planet-kijkers onder andere de programma's Animal Frontline zien (augustus), gevolgd door de spectaculaire Pet Awards in september:

ANIMAL FRONTLINE
Een nieuwe Animal Planet serie, iedere zondag vanaf 5 augustus om 23.00 uur. In deze niets verhullende serie worden alle vormen van dierenmishandeling genadeloos aan de kaak gesteld en maken we kennis met mensen van over de hele wereld die alles in het werk stellen om een eind te maken aan dit soort misdaden, en de daders in hun kraag te vatten. En hun acties zijn succesvol, in sommige gevallen is het gelukt om een vaak eeuwenoude traditie te doorbreken door de bevolking bewust te maken van het dierenleed en de nutteloosheid ervan, en in sommige landen is het gelukt een wetswijziging te bewerkstelligen.

PET AWARDS
Animal Planet erkent huisdieren en baasjes die in een bijzondere of gevaarlijke situatie hebben bewezen dat ze voor elkaar door het vuur gaan. De kandidaten worden onderverdeeld in de volgende categorieën: Slimste huisdier; Trouwste vriend; Moedigste huisdier; Werkende huisdieren; Mafste huisdier of baasje; Heldendaden van of voor huisdieren; Heldendaden van of voor jonge huisdieren; Heldendaden van of voor huisdieren op school; Dierenredders; Beste dierenarts; Animal Planet Pet Awards kampioen - gekozen uit de winnaars van alle categorieën. De prijsuitreiking van de Animal Planet Pet Awards vindt plaats in augustus en wordt uitgezonden op zondag 23 september.

Animal Planet in Nederland
Animal Planet is sinds 28 januari 1998 beschikbaar op de Nederlandse kabel. Het station is voor alle gezinsleden aantrekkelijk en uit onderzoek blijkt dat de kijkers zijn onder te verdelen in 24% kinderen, 38% vrouwen en 38% mannen. Behalve in Nederland is Animal Planet Europe op dit moment te vinden in Wit-Rusland, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Kazakstan, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Noorwegen, Polen, Roemenië, Rusland en de Baltische staten, Slowakije, Slovenië, Zweden, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk. Het kanaal zendt 18 uur per dag uit in het Nederlands en een groot aantal andere Europese talen.

Over Discovery Networks Europe:
Discovery Networks Europe (DNE) biedt op dit moment twaalf themakanalen: Discovery Channel Europe, Discovery Home & Leisure, Animal Planet, Discovery Travel and Adventure, Discovery Civilisation, Discovery Sci-Trek, Discovery Kids, Discovery Wings, Discovery Health, alsmede Discovery +1, Animal Planet +1, Discovery Home & Leasure +1 met een naar een ander uitzendtijdstip verschoven programmapakket van de desbetreffende kanalen.

Sinds de start van DNE in 1989 is het Europese marktaandeel gegroeid naar 28 miljoen huishoudens. Het programma-aanbod van DNE is beschikbaar in 20 talen en wordt via 35 satellietkanalen verspreid in 51 gebieden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De website van Animal Planet is toegankelijk via www.animalplanet.com.


- einde persbericht -

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Monogram Communication Strategies (MCS)
Marguérite van der Heyden
Tel.: 023 - 562 82 08;
Fax: 023 - 5651724
Email: margueritevdh@monogram.nl

Discovery Networks Europe
Kurt Pauwels
Tel: +32 2 25 32 853
Fax: +32 2 25 30 133
kurt_pauwels@discovery-europe.com

Deel: ' Animal Planet toegevoegd aan programmapakket Canal Digitaal '
Lees ook