Ingezonden persbericht


EXCELSIOR RECORDINGS
PERSBERICHT * 29 AUGUSTUS 2014

Animatiefilm met Happy Camper-nummer naar de Oscars Band presenteert verder nieuwe single, nieuwe video en najaarstour

De korte animatiefilm 'A Single Life', met daarin een grote rol voor een nieuw Happy Camper-nummer, wordt dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film doet mee in de categorie Best Animated Short Film en werd gemaakt door animatiestudio Job, Joris en Marieke van Job Roggeveen, de geestelijk vader en muzikaal leider van Happy Camper.

'A Single Life' wordt gezongen door Pien Feith en gaat over een vrouw die ontdekt dat ze met een vinylsingle door haar eigen leven kan reizen. De internationale première van de video is op het Toronto International Film Festival, dat vanaf 4 september plaatsvindt. 'A Single Life' is verder vanaf 4 december in de Nederlandse bioscopen te zien als voorfilm bij de nieuwe Gooische Vrouwen film.

Job, Joris & Marieke maakten eerder de videoclip voor 'Ik Neem je Mee' van Gers Pardoel die inmiddels 17 miljoen keer is bekeken. Verder maakten ze videos voor Happy Camper, Rico en MC Fit en wonnen ze vorig jaar met hun korte film MUTE niet alleen de harten van het publiek, maar ook meerdere prestigieuze prijzen.

Happy Camper presenteerde afgelopen week 'Away We Go' bij GIEL! op 3fm. De derde single, afkomstig van The Daily Drumbeat, werd ingezongen door MC Fit. Bij de single verscheen ook een nieuwe video, gemaakt van 8mm-vakantiebeelden geheel in de stijl van de tweede Happy Camper-plaat. Volgende week opent de band Into The Great Wide Open op Vlieland, waar Job als 'artist in residence' ter plekke opnames gaat maken met artiesten die op het festival spelen.

Dit najaar doet Happy Camper een korte tour langs de theaters van Nederland, waarbij ook Pien Feith meegaat om 'A Single Life' live te kunnen spelen. De voorstelling gaat op 2 november in première in De Kleine Komedie in Amsterdam.

02/11 De Kleine Komedie - Amsterdam
16/11 Odeon - Zwolle
14/12 TivoliVredenburg - Utrecht
21/12 De Oosterpoort - Groningen
15/01 De Vest - Alkmaar
30/01 Stadsschouwburg - Leiden

+++ Niet voor publicatie +++

Zoekwoorden:

Deel: ' Animatiefilm met Happy Camper-nummer naar de Oscars '
Lees ook