Ingezonden persbericht


Anixter distribueert portfolio LaserBit Communications in Nederland

Al diverse succesvolle projecten met draadloze apparatuur op basis van Free Space Optics-technologie gerealiseerd

Capelle aan den IJssel, 21 april 2004 - Anixter Nederland is benoemd tot distributeur van LaserBit Communications, producent van draadloze point-to-point communicatieapparatuur op basis van lasertechnologie. De oplossingen van LaserBit zorgen voor een draadloze verbinding voor de transmissie van zowel telefonie als data en video over afstanden tot vijf kilometer. Gebruikers voorkomen hiermee dat ze maandelijkse kosten maken voor het gebruik van huurlijnen. De distributie-overeenkomst heeft inmiddels geleid tot de succesvolle realisatie van een aantal gezamenlijke projecten op basis van de LaserBit-oplossingen.

LaserBit heeft ruim een decennium ervaring in onderzoek naar en ontwikkeling van optische-laserverbindingen. De oplossingen van het bedrijf bieden een beschikbaarheid van 99,997 procent in bijna alle installatieomgevingen. Door hun flexibiliteit en gebruiksgemak zijn de oplossingen binnen enkele uren te installeren en in gebruik te nemen. Gebruikers zijn verzekerd van een kostenefficiënte, betrouwbare en interventievrije optische verbinding tussen telefoonsystemen, computer- en telecommunicatienetwerken. Doordat de verbinding draadloos tot stand wordt gebracht, is het niet langer nodig kabels te leggen tussen bijvoorbeeld bedrijfsvestigingen. Bovendien zijn de LaserBit-oplossingen eenvoudig mee te nemen als een bedrijf verhuist.

Anixter ziet voor draadloze point-to-point toepassingen het Free Space Optics-aanbod (FSO) van LaserBit als een zeer bruikbare technologie. "De vraag naar communicatieoplossingen op basis van lasertechnologie stijgt explosief", zegt Ronald van Ee, algemeen directeur van Anixter Nederland. "De behoefte aan meer bandbreedte, met name in de backbone, is groot. Met de LaserBit-oplossingen bieden we draadloze verbindingen met een bandbreedte van 100 MB tot maximaal 1 Gigabit. Deze oplossingen vormen dan ook een naadloze aanvulling op ons huidige portfolio. Dat we met LaserBit tegemoetkomen aan een marktvraag, blijkt uit het feit dat we nu al tientallen projecten met deze technologie hebben opgestart of gaan opstarten."

Anixter levert het productportfolio van LaserBit aan een brede groep resellers. Deze variëren van installatiepartners tot data- en ICT-resellers, ISP's en operators. Van Ee: "Deze resellers leveren aan zeer uiteenlopende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, gemeenten en financiële instellingen. LaserBit valt onder ons Mobility-programma. Vanuit dit programma bieden wij onze klanten oplossingen die gebruikers mobiel maken. Samen met de reseller en de klant analyseren we de eisen, zoals de vereiste bandbreedte, in welke omgeving de producten worden ingezet en welke mate van beveiliging gewenst is. Vervolgens leveren we de oplossing die voldoet aan dit eisenpakket."

# # #

Over Anixter

Deel: ' Anixter distribueert portfolio LaserBit Communications in Nederland '
Lees ook