PERSBERICHT

WERVELENDE SHOWS TIJDENS DE 1e EDITIE VAN BREDA HIPPIQUE MET ALS HOOGTEPUNT ANKY VAN GRUNSVEN

Breda - Van 11 tot en met 14 juli 2002 vindt de 1e editie plaats van Breda Hippique. Landgoed De Prinsenhoeve, Dr. Batenburglaan 194 Breda, zal vier dagen lang het decor zijn van een fantastisch paardensportspektakel.

Anky van Grunsven zal op vrijdag en zaterdag geweldige hoogstandjes van de dressuur laten zien. De olympisch kampioene dressuur vindt het een uitdaging om op Breda Hippique aanwezig te zijn. Naast Anky van Grunsven is er o.a. een Hengstenparade (verzorgt door Hengstenhouderij Jespers), diverse aanspanningen met als thema Breda 750 stad en zal onder het mom 'de jeugd heeft de toekomst' ook de Breda Junior Club een speciale plek krijgen.

In het strodorp is het onder het genot van een hapje en een drankje goed toeven. Er zijn vele winkeltjes op allerlei gebied. In het strodorp is een speciale plek ingeruimd voor de Breda Junior Club. Anky van Grunsven zal hier na haar shows een bezoek brengen.

Kanshebster voor het Nederlands Kampioenschap Eventing, Alice Naber zal meerdere dagen bij de Breda Junior Club aanwezig zijn. Zij zal vertellen over de wedstrijdsport, uitleg geven over cross-country en over haar band met paarden.

Breda Hippique is een uniek evenement dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd op Landgoed de Prinsenhoeve aan de dr. Batenburglaan 194 te Breda. De volgende wedstrijden worden op Breda Hippique verreden:
· De Internationale Vierspanwedstrijden met landenwedstrijd (C.A.I.O. en C.A.I.P.);
· Een selectiewedstrijd tweespannen (C.A.I.-A.);

· Internationale Eventing wedstrijden (CCI** en ZZ) met tevens het Nederlands Kampioenschap;
· Springen met onder andere de Grote Prijs van Breda als nieuwe wedstrijd;
· Dressuur op hoog niveau met onder andere de Prix St. George.

Naar verwachting zal er een sterk internationaal veld aantreden met vele Nederlandse toppers, zoals bij de vierspanwedstrijden bijvoorbeeld IJsbrand Chardon en bij de Eventing Alice Naber.


---

Breda, 11 juni 2002

Stichting Breda Hippique, , Postbus 7093, 4800 GB Breda e-mail: bredahippique@bredadigitaal.nl

Voor verdere informatie en accreditatieformulier t.b.v. de redactie:
Mevrouw Karin van den Berg: 06-15 62 11 20
De heer Mark Verweijmeren: 06-558 54 509
e-mail: bredahippique@bredadigitaal.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Anky van Grunsven hoogtepunt op eerste editie Breda Hippique '
Lees ook