Hoefnet

Anky van Grunsven PaardensportSter van de Eeuw

Anky van Grunsven is gisteravond in het Nationaal Sport Centrum Papendal te Arnhem uitverkozen als "PaardensportSter van de Eeuw". Zij moest het opnemen tegen o.a. IJsbrand Chardon, Johan Heins, Charles Ferdinand Pahud de Mortanges, Jos Lansink en Tjeerd Velstra.

Tijdens deze NHS-kampioenenavond, die met verve werd gepresenteerd door gastheren Ed van den Bent (NOS Langs de lijn) en Frits van 't Groenewout (paardensportverslaggever bij de NOS), werden eerst alle Nederlandse-, Wereld-en Europese kampioenen van 1999 van alle hippische disciplines gehuldigd. De heer Lorbach van het NOC/NSF kreeg de eer de enveloppe te openen om de Paardensporter van de Eeuw bekend te maken. Anky zelf reageerde zeer verrast op haar verkiezing, zij dacht dat de overwinning posthuum zou gaan naar Charles Ferdinand Pahud de Mortanges, de militaryruiter die o.a. viermaal goud en eenmaal Olympisch zilver won. Anky kreeg van de heer Lorbach een schitterende pentekening overhandigd van paardentekenaar Evert van Binsbergen.

Alle ± 1200 rijvergunninghouders van de NHS hadden hun stem uitgebracht op de door de NHS Athletencommissie samengestelde lijst van 9 genomineerde paardensporters. Het is ons helaas niet bekend wie er op de 2e en 3e plaats zijn geeïndigd.

Anky van Grunsven metGestion Bonfire

©Hoefnet 2000

Zoekwoorden:

Deel: ' Anky van Grunsven is Paardensportster van de Eeuw '
Lees ook