Digitale Gemeente Houten

Anne van Engeland voorleeskampioen van Houten

woensdag 12 maart 2003 - Bron: Bibliotheek Houten

In een bomvolle raadzaal, gevuld met bijna 200 fans, lazen afgelopen zaterdag 12 kinderen uit Houten, Driebergen, Doorn en Odijk voor uit hun favoriete boek. Deze voorlezers zijn de winnaars van de voorleeswedstrijd op hun school, gehouden onder de kinderen van groep 7 en 8. Deze regionale voorleeswedstrijd werd georganiseerd door Bibliotheek Houten.

De jury, bestaande uit Mevr. J. Goes (theaterdocent), Mevr. T. Vermeeren (Boekhandel Wijs) en Burgemeester Lamers van Houten, had de moeilijke taak uit al deze voorleeskanjers één winnaar aan te wijzen. Terwijl de jury zich het hoofd brak over het juryrapport, werden de deelnemers en hun fans in de raadzaal opgezweept door de muziek en de danspassen van Stardance Studio uit Houten, in de persoon van Christel van der Gun.

Uiteindelijke winnaar deze ochtend werd Anne van Engeland van basisschool Klavertje Vier uit Houten. Zij las een fragment voor uit "Geheimen" van Alan Ferguson.

Naast de oorkonde en de boekenbon won Anne deelname aan de volgende, Provinciale Voorleesronde op woensdag 26 maart in theater De Speeldoos in Baarn. Daar zal zij het opnemen tegen de overige 11 regionale kampioenen.

Goede tweede werd Eva Beijneveld van t Schoolhuijs uit Houten. De derde prijs was voor Tim Schouten van basisschool De Kring uit Driebergen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Anne van Engeland voorleeskampioen van Houten '
Lees ook