SASKIA VAN DER TOL

ANP en FDA starten financiële nieuwsdienst

onderstaand persbericht.

'ANP/FDA biedt markt nu complete financiële nieuwsdienst'

RIJSWIJK/AMSTERDAM (18 juli 2001) - BV Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en de beleggingsresearchinstelling Financiële Diensten Amsterdam (FDA) hebben op het vlak van financieel nieuws de krachten gebundeld. Onder de naam ANP/FDA starten zij vandaag een financiële nieuwsdienst, waarbij ANP via zijn businessline ANP Finance een uitgekiende selectie van zijn berichtgeving inbrengt en FDA zijn gespecialiseerde nieuwsdienst FIA-Nieuws. Met de start van ANP/FDA krijgt de markt nu een complete financiële nieuwsdienst van twee onafhankelijke ondernemingen waarbij de betrouwbaarheid en snelheid van het ANP zijn gecombineerd met de analytische kracht van FDA. De nieuwsdienst is bedoeld voor (semi-)professionals in de financiële wereld en de markt voor zakelijke dienstverlening.

In de nieuwsdienst ANP/FDA zijn o.a. de volgende elementen opgenomen:

+ Bedrijfsnieuws, vooruitblikken en nieuwsanalyses; + Macro-economisch nieuws, analyses en vooruitzichten; + Vooruitblikken en stemmingsbeelden beurzen;
+ Persberichten beursgenoteerde ondernemingen;
+ Rentetrends;
+ Optiebeurs;
+ Agenda's en overzichten;
+ 7x24 uur realtime financieel-economisch nieuws (macro/meso/micro);
+ het belangrijkste binnen- en buitenlandse politieke nieuws; + headlines sport;

Het unieke van de nieuwe financiële nieuwsdienst is de combinatie van breedte en diepte, met behoud van selectiviteit. De dienst zal per dag circa 175 berichten publiceren. ANP Finance en FDA zullen de dienst via hun eigen kanalen distribueren en daarnaast via de belangrijkste internationale data-vendors, zoals Bridge, Bloomberg etc. ANP Finance en FDA zullen in het verlengde van deze dienst een nieuw portfolio aan producten en diensten ontwikkelen voor verschillende marktsegmenten.

Voor meer informatie over ANP/FDA kunt u contact opnemen met Dhr S.P. van der Vaart (ANP Finance): 070- 41 41 367 Dhr V.H.F. Strik (FDA): 020- 697 29 26
Email: svdvaart@anp.nl
Vincent.strik@fiaweb.nl

Over ANP: ANP is het Nederlandse persbureau dat betrouwbaar, snel en zo volledig mogelijk het nieuws levert aan de Nederlandse media en andere afnemers. Als multimediaal persbureau kan het ANP de (nieuws-)data op alle gewenste formaten naar de markt brengen.

Over FDA: Financiële Diensten Amsterdam (FDA) is een onafhankelijke aanbieder van on line financieel-economische informatie en beleggingsresearch voor professionele partijen. Daarnaast is FDA de uitgever van Het FIA Beleggersweekblad.

ANP Perssupport

De redactie van het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand persbericht.

18 jul 01 11:20

Deel: ' ANP en FDA starten financiële nieuwsdienst '
Lees ook