ANP PERS SUPPORT

ANP Pers Support lanceert Video Persbericht (met video)

Persbericht

Persbericht op beeld straks te zien op Internet: ANP Pers Support lanceert Video Persbericht (met video)

Rijswijk, 26 november 2001 - ANP Pers Support lanceert vandaag een nieuwe service: het VideoPersbericht. Deze nieuwste variatie van het traditionele persbericht biedt klanten van ANP Pers Support de mogelijkheid om (geschreven) nieuws te verrijken door de toevoeging van beeld en geluid.

Afnemers van nieuws en geïnteresseerden kunnen deze journalistieke nieuwsitems snel en eenvoudig bekijken via de internetsite van ANP Pers Support www.anp.nl/perssupport. Uiteraard is er van het geschreven persbericht dat u nu leest een Video Persbericht gemaakt. U kunt dit op de website vinden.

Ook voor redacties van televisieprogrammas is het Video Persbericht een belangrijke ontwikkeling: zijn kunnen de beelden rond het nieuwsonderwerp meteen beoordelen.

Het videopersbericht is een aanvulling op een geschreven persbericht, geen vervanging. De ontvangende journalist bepaalt zelf waar en wanneer het Video Persbericht bekeken wordt.

De enorme stroom aan informatie die dagelijks op journalisten afkomt, neemt alleen maar toe. Hierdoor wordt het beoordelen van informatie steeds lastiger. Het visualiseren van technische of moeilijke onderwerpen biedt uitkomst en maakt moeilijke informatie een stuk toegankelijker. Een beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden.

Samenwerking met Contendis
ANP Pers Support heeft een samenwerkingsverband met het bedrijf Contendis opgezet voor deze nieuwe service. Contendis is een gespecialiseerd bedrijf dat journalistieke ervaring toepast in hoogwaardige audiovisuele producties. Het bedrijf neemt de productie, de hosting en de encodering voor zijn rekening. ANP Pers Support verzorgt de distributie van het persbericht naar de media en publiceert het Video Persbericht op de internetsite van perssupport. De klant betaalt één prijs voor het totale pakket.


---
NOOT voor de REDACTIE:

Het videopersbericht is te bekijken via
https://www.anp.nl/perssupport

Afzender van dit persbericht is ANP Pers Support. ANP Pers Support is een joint-venture van PR Newswire en B.V. Algemeen Nederlands Persbureau ANP.

Belt u voor nadere inlichtingen met Saskia van der Tol, ANP Pers Support, tel. 070 4141105 of Kees Ettema, Contendis tel. 020 6554080 /
06 55740633

ANP Pers Support, de redactie van het ANP is niet verantwoordelijk

26 nov 01 10:20

Deel: ' ANP Pers Support lanceert Video Persbericht '


Lees ook