Ingezonden persbericht


ea347f.gif

PERSINFORMATIE

Gebruikers van Samsung mobiele telefoons als eerste op de hoogte van belangrijk nieuwsANP stuurt BreakingNews naar Samsung mobiele telefoons

Delft, 25 mei 2004 ANP en Samsung introduceren BreakingNews. Abonnees van deze service ontvangen bij zeer belangrijk nieuws of een grote ramp direct een SMS-berichtje op hun Samsung mobiele telefoon. Hierdoor worden abonnees op hetzelfde moment als nieuwsredacties van dagbladen en actualiteitenprogramma s van het nieuws op de hoogte gebracht. Wanneer de abonnee vervolgens op de i-toets van zijn toestel drukt, krijgt hij toegang tot meer berichtgeving. Via de nieuwsfoto s die hij op het kleurenscherm van zijn telefoon kan bekijken, heeft hij bovendien direct een indruk van de situatie ter plekke.

Voor BreakingNews selecteert ANP de belangrijkste gebeurtenissen. ANP verwacht twee berichten per maand naar de abonnees te sturen. In turbulente tijden kan dit oplopen tot gemiddeld één bericht per week. Gebruikers van een Samsung mobiele telefoon kunnen zich voor BreakingNews aanmelden door een SMS-bericht met de tekst SBN AAN naar 5522 te sturen. De kosten voor de unieke service bedragen ¬ 1,10 per ontvangen bericht.

Samsung werkt samen met ANP vanuit de overtuiging dat het bij mobiele telefonie niet alleen om entertainment draait, maar ook om informatie. Erwin van der Valk van Samsung Electronics Benelux: Met BreakingNews bieden we onze klanten een extra service aan. Dankzij de samenwerking met ANP kunnen we hen inlichten over nieuws met een impact die vergelijkbaar is met de bomaanslagen in Madrid of de geboorte van prinses Amalia. Doordat het nieuws vanaf de bron direct wordt doorgestuurd naar gebruikers van een Samsung mobiele telefoon zijn zij altijd als eerste geïnformeerd.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 87 locaties gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 40,56 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.

Deel: ' ANP stuurt BreakingNews naar Samsung mobiele telefoons '
Lees ook