Anthon Beeke opent het nieuwe veilinghuis Amsterdam Poster Auctions


AMSTERDAM, 20090504 -- Op 10 mei aanstaande om 19.00 uur zal Amsterdam Poster Auctions, het enige veilinghuis in Amsterdam gespecialiseerd in affiches, worden geopend door de bekende Nederlandse ontwerper Anthon Beeke. Aansluitend hierop zal, om 20.00 uur, de eerste afficheveiling plaatsvinden.

De veilingen zullen worden geleid door de bekende Nederlandse veilingmeester Geert Postma (bekend van de Reviana- en binnenkort te houden Pim Fortuyn veiling). Er zullen minimaal twee afficheveilingen per jaar worden georganiseerd.

Tot dusver zijn de reacties op Amsterdam Poster Auctions uitermate positief. Veel ontwerpers en mensen uit de museum- en kunstwereld hebben de collectie reeds bezichtigd en toegezegd op de opening aanwezig te zullen zijn.
Maar ook verzamelaars zijn lovend over de werkwijze van het veilinghuis. Met name de prijsstelling voor het inbrengen wordt gewaardeerd. Het veilinghuis brengt bijvoorbeeld geen hoge inbreng- en fotografiekosten in rekening, iets dat velen heeft afgeschrokken bij contacten met andere veilinghuizen.

De collectie die op 10 mei onder de hamer komt bevat 495 affiches van zeer goede kwaliteit, onderverdeeld in verschillende rubrieken. Theater, film, kunst, galeries, producten, propaganda, veiligheid, sport, reizen, vervoer, kortom elke denkbare categorie zal vertegenwoordigd zijn.

Naast affiches van Anthon Beeke zal ook werk van vele andere bekende Nederlandse ontwerpers onder de hamer komen. Zo zal de grootste collectie Sandberg-affiches ooit worden geveild. Er zal uiteraard ook aandacht zijn voor historisch materiaal zoals de Holland Festival 1948 affiche van Eppo Doeve en diverse propaganda-affiches uit het begin van de twintigste eeuw. Het topstuk van de veiling is het zeer fraaie lithografische Markstein affiche van Choucard, dat met een limiet van 2000 euro onder de hamer zal komen, op de voet gevolgd door het uiterst zeldzame Fongers affiche van Schlette, eveneens van hoge kwaliteit.
Het voert hier te ver om alle categorien uitvoerig te bespreken. De collectie is van een zodanige samenstelling dat elk te veilen stuk er een van betekenis is. Het verdient dan ook aanbeveling om zelf de website www.amsterdamposterauctions.com te bezoeken, waar illustraties van alle affiches te vinden zijn, of om naar n van de kijkdagen op 8 en 9 mei aanstaande te gaan. Alle kavels zijn daar live te bezichtigen.

Inbreng voor de toekomstige veiling kan bij het veilinghuis, dat is gevestigd in hartje Amsterdam. Ook is een bezoek aan huis door een van de experts mogelijk.

 opening  zondag 10 mei 2009 - 19u. veiling  zondag 10 mei 2009 - 20u. kijkdagen vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 2009 - 11 tot 17u. locatie  Quellijnstraat 127 Amsterdam 

e service@amsterdamposterauctions.com
w www.amsterdamposterauctions.com

Affiche van de opening:
www.amsterdamposterauctions.com//images/home/affiche.jpg

Foto 1:
Kavel 90 `Markstein, the new sports centre of the Vosges'
Choucard - Paris, Lucien Serre & co.
www.amsterdamposterauctions.com//images/home/markstein.jpg

Foto 2:
Kavel 89 `Fongers'
Schlette, F.G. - Groningen, J.Beerta
www.amsterdamposterauctions.com//images/home/fongers.jpg


Deel: ' Anthon Beeke opent het nieuwe veilinghuis Amsterdam Poster Auctions '
Lees ook