FNV BONDGENOTEN

Woensdag anti-agressiedag in het openbaar vervoer

Woensdag 29 maart is uitgeroepen tot anti-agressiedag in het openbaar vervoer.
Dit naar aanleiding van de onophoudelijke reeks incidenten waarbij conducteurs, machinisten, trambestuurders, bus- en taxichauffeurs door reizigers agressief zijn bejegend. De anti-agressiedag is georganiseerd door FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en de Abvakabo.

In het hele land zullen trams, treinen, bussen en taxi's woensdag worden volgehangen met posters met de tekst : 'Doet u gewoon? Dan doen wij gewoon ons werk'.
Daarnaast wordt om 12.30 uur in Den Haag een petitie aangeboden aan minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat. In de petitie wordt de minister gevraagd om lagere overheden te verplichten om bij aanbestedingen van het openbaar vervoer ook 'veiligheid' als toetssteen toe te voegen. Met andere woorden: de vraag 'Op welke wijze denken kandidaten voor de aanbesteding de veiligheid te kunnen garanderen?' moet één van de toewijzingscriteria zijn. Ook in de rest van het land zullen bij lokale overheden en provinciale besturen dezelfde petities worden aangeboden.

Bedrijfsgroepmanager Dick Ketting van FNV Bondgenoten: 'We willen met deze dag een signaal geven, dat het echt de spuigaten uit loopt met de agressie! We hebben net met de NS afspraken gemaakt over anti-agressie maatregelen maar dan nog worden er de laatste weken weer een paar conducteurs in elkaar geslagen. Er moet dus echt iets veranderen.'

Deze week wordt de Wet Personenvervoer in de Tweede Kamer behandeld. In de wet staat onder andere dat alle openbaar vervoer-lijnen binnenkort door de lagere overheden opnieuw moeten worden aanbesteed.

Meer informatie :
Dick Ketting, bedrijfsgroepmanager FNV Bondgenoten
030 - 2737102 of 06-51610334
Nathalie Koopman, persvoorlichter FNV Bondgenoten
030 - 2738389 of 06-51406105

27 mrt 00 09:56

Deel: ' Anti-agressiedag in het openbaar vervoer '
Lees ook