Provincie Zuid-Holland17-03-2000

Haagse 'wereldreis' voorbeeld voor hele land
Anti-racismebijeenkomst in provinciehuis

Op maandag 20 maart wordt de "Wereldreis door je eigen stad" uit Den Haag op een anti-racismebijeenkomst in het provinciehuis in het zonnetje gezet als voorbeeld voor andere interculturele ontmoetingen in het land. Tijdens de bijeenkomst reikt dhr. M. Ernsting, directeur Humanitas, de eerste exemplaren van de publicatie "Van wandeling tot wereldreis" uit aan gedeputeerde mw. E. Hallensleben, wethouder P. Heijnen van Den Haag en mw. T. van den Klinkenberg, directeur van Forum, het Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling.

Het boek is een handreiking aan gemeenten en organisaties bij het stimuleren van ontmoetingen tussen verschillende culturen. Dit kan door interculturele stadstochten, zoals de steeds druk bezochte "Wereldreis ". In het boek staan diverse Zuid-Hollandse projecten, bijvoorbeeld uit Leiden en Schiedam. De provincie ziet ze als voorbeeld, want het provinciale beleid voor minderheden en antiracisme wil ontmoetingen tussen mensen van diverse achtergronden stimuleren en zo vooroordelen tegengaan. "We streven naar een samenleving vol diversiteit, met ontplooiing voor iedereen. Omdat we daaraan met z'n allen moeten werken, moeten we er op deze dagen samen bij stilstaan", vindt gedeputeerde Hallensleben. De provincie heeft daarom het maken van dit boek financieel gesteund.

Op 21 maart is de internationale dag van de strijd tegen racisme en discriminatie. Op 20 maart vraagt de provincie Zuid-Holland hiervoor de aandacht in deze openbare bijeenkomst, vanaf 12.30 uur in de Koffiekamer van het provinciehuis. Er is traditionele Afghaanse muziek door Parwiz en Zia en een gratis "wereld"- lunchbuffet. De organisatie berust bij de provincie Zuid-Holland, de Stichting Provinciaal Platform Antiracisme Zuid-Holland (SPPAR), het Centrum voor Internationale Samenwerking Haaglanden & West-Holland (COS) en Humanitas district Zuid-West.

Deel: ' Anti-racismebijeenkomst in provinciehuis Den Haag '
Lees ook