Ingezonden persbericht

Geen ruimte voor fascisme!

Zaterdag 8 maart

Antifa demonstratie in Apeldoorn

11.00uur Centraal Station

De Nederlandse Volks-Unie (NVU) is de langst bestaande neo-nazi partij in Nederland. In de aanloop naar de provinciale staten verkiezingen op 11 maart willen deze Hitlerfetisjisten in Apeldoorn, met de hulp van duitse neo-nazi's, demonstreren onder de slogan 'Asielzoekerstop nu!'.

Bij praktisch alle demonstraties en partijbijeenkomsten van de NVU de laatste paar jaar weet de partij zich in de kijker te spelen waarbij de NVU haar ware gezicht laat zien: waar de partij kopstukken oproepen tot gewapende acties tegen justitie en politici, lopen de leden rond in bruine SA-uniformen, dragen swastika's, keltenkruizen e.d., scanderen leuzen als "Roem en eer voor de Waffen-SS", brengen de Hitler-groet en tussendoor worden toevallig passerende migranten afgetuigd.

Waar in Duitsland wel tegen dergelijke uitingen wordt opgetreden, schijnt dit in Nederland wel te mogen. Met dit lakse beleid creëert justitie een situatie waar duitse neo-nazi's naar Nederland uitwijken als zijnde een veilige thuishaven. Niet geheel toevallig is het dezelfde NVU die de afgelopen jaren tot twee maal toe in Duitsland gezochte neo-nazi's te helpen onderduiken.

Anti-Fascistische Aktie Nederland is niet van plan deze neo-nazi's vrij baan te geven en roept op tot een geweldloze doch weerbare demonstratie met als doel de demonstratie van de NVU te stoppen. Geef fascisme geen kans!

Voor meer informatie


---
Anti-Fascistische Aktie Nijmegen
Postbus 1184 / 6501 BD Nijmegen
Tel; 06-15.626.309 / E; afan@dds.nl
Giro; 918.99.88 / www.afanederland.org

---

Deel: ' Antifa demonstratie in Apeldoorn '
Lees ook