Gemeente Antwerpen

Leveren van een commandowagen ten behoeve van de politie

Het college heeft beslist de nv Bocquet Engineering uit Louvain-La-Neuve, laagste inschrijver, te belasten met het leveren van één commandowagen op onderstel MAN 12.224 LLC.

De huidige commandowagen dateert reeds van de zestiger jaren en was dringend aan vervanging toe. Deze wagen was in feite een oplegger die moest gtrokken worden door een ander voertuig en had daardoor heel wat beperkingen inzake inzet en mobiliteit.

Het pluspunt van het nieuwe model is dat het hier gaat om een autonoom voertuig op chassis dat sneller kan ingezet worden en ter plaatse kan komen.

In de commandowagen komen twee aparte ruimtes voor de radiocommunicatie en voor een beleidskamer

De wagen is uitgerust met 10 vaste radioposten met mogelijkheid van verschillende radiofrequenties. Hierdoor is er permanente communicatie mogelijk met de verschillende hulpdiensten (onder meer Rode Kruis, brandweer, politie, rijkswacht, civiele bescherming) op het terrein zelf.

De commandowagen zal worden ingezet bij grote calamiteiten, rampen, risicowedstrijden en evenementen, grote ordediensten.

Door de inzet van deze commandowagen is er ook een vermindering van de work-load op de centrale radiokamer van de 101 en kan de communicatie van de hulpdiensten rechtstreeks verlopen via de commandowagen.

De wagen is technisch uitgerust met 4 hydraulische stabiliserende nivellerende cilinders, opklapbare schrijftafel boven dashboard, een extra alternator, 2 extra luchtdrukketels en een volledig onafhankelijk vergrendelingssysteem.

Prijs: 11.051.704 BEF, BTW inbegrepen.

laatst bijgewerkt op 25 januari 1999 - bedrijfseenheid informatie en districtswerking van de stad Antwerpen - e-mail: info@antwerpen.be

Deel: ' Antwerpen bestelt nieuwe commandowagen voor politie '
Lees ook