NMBS

Datum: 31/08/01

Antwerpse treinbestuurders verhuizen hun stalen werkpaarden

Eind september verlaten 170 treinbestuurders en 200 bestuurders rangeringen die actief zijn in de Antwerpse spoorhaven het spooremplacement Antwerpen-Dam. Ze nemen hun intrek in het nieuwe dienstgebouw aan het rangeerstation Antwerpen-Noord. Deze huisvesting biedt niet alleen hedendaags comfort aan de vrouwelijke en mannelijke treinbestuurders. Ze is strategisch goed gelegen in het kloppend hart van de haven, naast de onderhoudswerkplaats voor locomotieven.

Naar aanleiding van Open Monumentendag op zondag 9 september staan de stalen werkpaarden van de treinbestuurders te kijk aan het nieuwe dienstgebouw in Antwerpen-Noord. Zowel een stoomlocomotief type 18 als een bonte verzameling diesel- en elektrische locomotieven zullen op het appel verschijnen. Hiermee sluit de NMBS mooi aan bij het jaarthema metaal van Open Monumentendag 2001. Wie wil kan een kijkje nemen in de stuurpost van een paar gloednieuwe locomotieven. Oude prentkaarten en spoorwegvoorwerpen, schaalmodellen van treinen, films en foto's vervolledigen de tentoonstelling.

De expo is alleen per trein bereikbaar. Bezoekers kunnen gratis met de nieuwe motorwagen MW 41 vanuit Antwerpen-Berchem naar Antwerpen-Noord rijden. De eerste rit vertrekt om 10.10 uur; de laatste om 16.10 uur. Deze trein stopt ook in Antwerpen-Dam om 18 minuten na elk uur. Reserveren is niet nodig.

© 2001 NMBS

Zoekwoorden:

Deel: ' Antwerpse treinbestuurders verhuizen hun stalen werkpaarden '
Lees ook