Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB: toeristische informatie per mobiele telefoon

Den Haag, 20 maart 2003

De ANWB begint aan het einde van deze maand met nieuwe toeristische informatie voor de bezoekers van Kinderdijk: ANWB TouRRing. Op vier plaatsen in Kinderdijk staat een informatiepaneel met daarop een telefoonnummer en een code. Als bezoekers met hun mobiele telefoon een nummer en de code intoetsen kunnen zij nadere wetenswaardigheden over die plek te horen krijgen.

De ANWB wil met dit initiatief toeristische informatie bij bezienswaardigheden verbeteren. De bond meent dat de nieuwe dienst een aanvulling kan vormen op reisgidsen en informatiepanelen. De tekstfragmenten die per telefoon zijn te beluisteren, vullen de informatiepanelen aan. Deze informatiepanelen staan op tienduizenden plekken in Nederland. Als de proef slaagt, overweegt de ANWB de dienst ook op andere locaties aan te bieden.

Kinderdijk staat met zijn 19 watermolens op de werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks zo'n half miljoen bezoekers. Ongeveer 40 % van de bezoekers komt uit het buitenland. Daarom wordt ANWB TouRRing in meerdere talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) aangeboden.

TouRRing geeft in Kinderdijk een antwoord op de vraag waarom er zoveel molens staan, laat de bezoeker een storm in 1750 meebeleven en geeft een impressie van een dag uit het leven van de molenaar en zijn vrouw. Een fragment van ANWB TouRRing duurt twee minuten en kost 35 ct/min, exclusief de normale gesprekskosten. Het nummer is te bellen via 0900-0660, gevolgd door het intoetsen van de TouRRing-code 1000.

Met vriendelijke groeten,
Annelies Tichelaar
persdienst ANWB
070-3146239

Zoekwoorden:

Deel: ' ANWB toeristische informatie per mobiele telefoon '
Lees ook