AO-uitgave over kinderen en aids als onderdeel internationale campagne van Unicef.

Elke dag sterven 1000 kinderen onder de 15 jaar aan een aan aids gerelateerde ziekte. Elke dag worden 4500 jongeren tussen de 15 en de 25 jaar besmet met het hiv. En inmiddels hebben 15,2 miljoen kinderen een of beide ouders verloren aan aids. Het wordt tijd dat de wereld de kinderen die lijden aan de gevolgen van aids bijstaat.

U ontmoet Fei uit China, Ying uit Thailand, Sara uit Mozambique, Isatou uit Gambia, Chisomo uit Malawi, Margaret uit Mozambique, Joaninha uit Mozambique. Allen in hun droevige leefsituatie. De meeste deernis gaat vanzelfsprekend uit naar groepen in de samenleving die niet voor zichzelf kunnen opkomen. In het kwadraat geldt dat voor kinderen. Unicef zet zich in voor kinderen met aids: ondersteuning zieke ouders, opvang kinderen bij familie (in plaats van in weeshuizen), ondersteuning gemeenschappen, enz. De farmaceutische industrie vindt goedkope aids-remmende medicijnen voor kinderen echter niet interessant, schrijft Daphne Groenendijk. Unicef en andere internationale hulporganisaties leggen zich niet daarbij neer. Unicef maakt zich ernstige zorgen over de aidspandemie en voert daarom momenteel internationale campagne onder het motto 'Unite for Childrend Unite against aids. Unicef legt daarin de nadruk op het belang van voorlichting, goede betaalbare medicijnen en aidspreventie.

Het AO 'Kinderen en aids' (AO 2863) is te bestellen voor 3,25 excl. verzendkosten bij AO, via de website: www.actueleonderwerpen.nl of bel 0320-286962. Of bestel de digitale uitgave van dit AO voor 1,95 (hier worden geen verzendkosten bij gerekend). Abonnees van de AO-reeks krijgen de uitgave automatisch thuisgestuurd.


IVIO Uitgeverij B.V.
IVIO Uitgeverij brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een actueel onderwerp.

Kijk ook op onze website voor andere uitgaven of abonnementen: www.actueleonderwerpen.nl

Deel: ' AO-uitgave over kinderen en aids '
Lees ook