AOL TIME WARNER

AOL Time Warner benoemt Michael Lynton tot hoofd

AOL Time Warner benoemt Michael Lynton tot hoofd internationale inspanningen

New York - AOL Time Warner Inc. (NYSE:AOL) maakte vandaag de benoeming bekend van Michael Lynton tot President, International en Executive Vice President van AOL Time Warner.

De heer Lynton, 42, is momenteel President van AOL International, waar hij verantwoordelijk is voor het uitbreiden van de internationale merkaanwezigheid en toonaangevende positie van AOL in de bedrijfstak. In zijn nieuwe functie zal de heer Lynton nauw samenwerken met andere leden van het senior management en bedrijfsdivisies van AOL Time Warner om de internationale groeistrategie van het bedrijf verder te ontwikkelen door middel van samenwerking van alle divisies en door het integreren, waar van toepassing, van de internationale activiteiten, samenwerkingsverbanden, overnames en investeringen.

Naast deze nieuwe verantwoordelijkheden zal de heer Lynton, die in 1999 bij America Online kwam, leiding blijven geven aan de Internationale organisatie en de bedrijfsactiviteiten van AOL in Azië, Latijns-Amerika en Europa. Hij rapporteert aan Robert Pittman, de nieuw gekozen COO van AOL Time Warner.

Dick Parsons, de nieuw gekozen CEO van AOL Time Warner, zei: 'Michael Lynton heeft zeer goed werk verricht toen hij leiding gaf aan de internationale expansie van onze AOL merknaam. Hij is de perfecte keus om onze gecombineerde internationale inspanningen te leiden en om onze divisies beter te laten samenwerken om onze resultaten te maximaliseren.'

De heer Pittman zei: 'Nu AOL Time Warner zich blijft richten op kansen om wereldwijd te groeien, zullen Michaels talent, creativiteit en internationale kijk op de mediabusiness de drijvende kracht worden achter de groei van onze merknamen, ook grensoverschrijdend, en zal hij alles halen uit de zakelijke activiteiten van het bedrijf waar ook ter wereld.'

De heer Lynton zei: 'Dit is een grote kans voor mij om mijn bijdrage te leveren aan het doel van het bedrijf om zich op dit belangrijke groeigebied te richten. Ik kijk ernaar uit om met ons senior managementteam een gecoördineerde strategie te ontwikkelen en in te voeren om de groei van de internationale bedrijfsactiviteiten te stimuleren.'

Onder leiding van de heer Lynton heeft AOL een enorme groei gekend in de internationale bedrijfsactiviteiten. De diensten van AOL en CompuServe buiten de Verenigde Staten zijn tot ruim 8,5 miljoen leden gegroeid, waarbij AOL alleen al goed was voor 2,8 miljoen nieuwe leden in 2001. Bovendien werden tijdens zijn functieperiode nieuwe AOL diensten gelanceerd in Mexico en Argentinië, en AOL Latin America breidde de AOL service uit naar Puerto Rico. Daarnaast stimuleerde de heer Lynton de ontwikkeling van AOLs joint ventures in Japan en Australië en gaf hij leiding aan de oprichting van een nieuwe joint venture in China.

Voordat de heer Lynton bij America Online kwam, werkte hij bij het internationale mediabedrijf Pearson plc. Als Chairman en Chief Executive Officer van Pearsons Penguin Group, gaf hij leiding aan de wederopleving van de internationale uitgeversactiviteiten van Penguin, 's werelds op één na grootste Engelstalige uitgever; hij hield toezicht op de succesvolle overname en integratie van Putnam, Inc., en breidde het Penguin-merk uit met muziek en het internet door de introductie van Penguin Music Classics en Penguinclassics.com. Onder zijn leiding vestigde de Penguin groep records in het aantal bestsellers, revenuen en winsten.

Hiervoor werkte de heer Lynton bij de Walt Disney Company als President van Disney Publishing en President van Hollywood Pictures. Daarvoor was hij compagnon bij CS First Boston op de afdeling fusies en overnames.

De heer Lynton ontving in 1987 een MBA-diploma van de Harvard Business School, na een undergraduate-diploma in 1982 van Harvard College te hebben behaald. De in Nederland geboren en getogen Lynton spreekt Engels, Nederlands, Frans en Duits.

AOL Time Warner (NYSE:AOL) is 's werelds grootste media- en communicatieconcern met interactieve services, kabelsystemen, muziek, netwerken en entertainment op internet, radio & tv en in print.

Tricia Primrose, von AOL Time Warner, New York, +1 212 484 7450

13 mei 02 11:26

Deel: ' AOL Time Warner benoemt Michael Lynton tot hoofd internationale insp.. '
Lees ook