Apocalyptica hoofdact op Waterpop

Met het Finse kwartet Apocalyptica als hoofdact ziet Waterpop een langverwachte wens in vervulling gaan. Sinds enkele jaren staat de band, die bestaat uit vier klassiek geschoolde cellisten, hoog op het verlanglijstje van de programmering. Eindelijk is het zover; Apocalyptica zal de 24e editie van Waterpop afsluiten.

Apocalyptica, uit Helsinki, maakte in 1996 furore door hun klassieke achtergrond perfect te combineren met hun liefde voor heavy metal. De debuutcd en tournee Plays Metallica by Four Cellos wist zowel de doorgewinterde metal-freak als de klassiekliefhebber te beroeren. In 1998 kwam Apocalyptica verrassend terug met de tweede cd Inquisition Symphony met covers van Faith No More en Pantera.

Het programma van Waterpop 2001 is bijna compleet. In totaal zullen 11 bands uit binnen- en buitenland optreden. Tot zover zijn naast Apocalyptica bekend: January (uk), Darkane (s), Das Pop (b), Peplab (nl), Bastian (nl), 16DOWN (nl), Kaja (nl) en de winnaar van Waterproof Nosferato (nl).

Waterpop 2001 vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 augustus, als vanouds in het knusse Hofpark te Wateringen tussen 13.00-23.00 uur. Gratis toegang.

De nieuwe website is online: www.waterpop.nl


Deel: ' Apocalyptica hoofdact op Waterpop '
Lees ook